Чарлстън: Бенчич заличи изоставане от сет и пробив, за да елиминира Бадоса

от в 00:16 на 09.04.2022
Владислав Риждов

Паула Бадоса бе записала три последователни победи над Белинда Бенчич в досегашните срещи помежду им, а днес испанката се бе запътила към четвърти успех над своята съперничка, когато двете се изправиха една срещу друга на турнира в Чарлстън. Световната номер 3 имаше аванс от сет и беше само на два гейма от триумфа, но Бенчич сътвори забележителен обрат и по този начин се превърна в първата полуфиналистка в турнира - 2:6 7:6(2) 6:4.

Мачът стартира по вкуса на фаворитката в срещата, която отпадна рано от Мастърса в Маями, и сега искаше да се представи силно преди старта на сезона на клей. Бадоса откри пробойни в защитата на Бенчич още в самото начало, но швейцарката удържа на натиска. По-настойчивите действия на третата в света обаче бяха възнаградени скоро, след като тя поведе с 3:1 и имаше пълния контрол върху събитията. Втората поставена се справяше чудесно със затвърждаването на аванса си, а в края се възползва още веднъж от колебанията в отсрещната страна на мрежата, за да сложи точка на спора в сета.

Импулсът на Бадоса се пренесе и след почивката, когато тя отново можеше рано да си осигури лидерството, но първите четири гейма завършиха без пробиви. Впоследствие обаче дойдоха минутите на иберийката, в които тя първо проби, след което се доближи на два гейма от успеха - 4:2. И както изглеждаше, че испанката е предрешила изхода от сблъсъка, Бенчич демонстрира борбения си дух и заличи пасива си, а в тайбрека се справи по-добре от своята съперничка във важните точки, запазвайки шансове за финален триумф.

Тези шансове се засилиха още повече със старта на решаващия сет, в който златната медалистка от Токио потегли с брейк на сметката си - 2:0. Спад в играта на световната №21 обаче върна Бадоса в играта и тя възстанови паритета за 3:3. Ответната реакция обаче не закъсня, след като бившата номер 4 веднага си върна водачеството, а до край проведе оставащите геймове по безупречен начин, за да се поздрави с място в заключителната фаза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чарлстън: Бенчич заличи изоставане от сет и пробив, за да елиминира Бадоса Владислав Риждов
Теми:  
wta | белинда бенчич | обзор | паула бадоса | тенис турнир в чарлстън | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook