Попирин шокира Гофен; Белгиецът изпусна четири мачбола и се сбогува с турнира

от в 07:59 на 09.02.2021
Владислав Риждов

Алексей Попирин направи най-голямата сензация до този момент в турнира. Младият австралиец отрази цели пет мачбола и след страхотни обрати и много напрежение в срещата надделя над поставения под номер 13 в схемата Гофен и така продължава във втори кръг.

Мачът започна безпроблемно за Давид Гофен, който поведе с 4:2, а след това направи още един брейк, за да може да затвори сета и да поведе в резултата - 6:3. Във втората част Попирин показа далеч по-добра игра. Световният №114 проби съперника си за 4:3 и до края на сета нямаше проблеми да изравни резултата - 6:4.

Гофен обаче се съвзе и започна по-добре третия сет, като взе сервиса на съперника си и поведе с 4:2, но на свое подаване не беше никак убедителен, което даде шанс на Попирин да изравни резултата. Така до повече пробиви не се стигна и трябваше да се изиграе тайбрек. Въпреки че допусна ранен минипробив, Гофен съумя на обърне резултата в своя полза и така да спечели сета след 7:6(4).

В четвъртата част Гофен отново бе по-добрият от двамата играчи. Белгиецът направи брейк за 4:3, който впоследствие му позволи да сервира за мача. Алексей Попирин обаче имаше други намерения, Гофен предаде подаването си и след два пропуснати мачбола съживи надеждите на австралиеца за успешна развръзка в негова полза.  До края и двамата взимаха сервис геймовете си и се стигна до нов тайбрек. Там кошмарът за Гофен продължи. Той поведе убедително с 6:4 и вече се виждаше победител, когато невероятна серия от четири поредни точки на Попирин отново попари шансовете на световния №15 за затваряне на мача. Австралиецът изравни резултата и така се стигна до пети решителен сет.

В последната част мъките за Гофен продължиха. Въпреки че той поведе с ранен пробив и аванс от 2:0 гейма, отново не бе убедителен при собственото си подаване, от което Попирин се възползва и спечели четири последователни гейма, за да поведе в резултата. Сервирайки за оставането си в мача, Гофен започна с преднина от 40:0, но не успя да вземе подаването си и така след почти четири часа игра напусна турнира.

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Попирин шокира Гофен; Белгиецът изпусна четири мачбола и се сбогува с турнира Владислав Риждов
Теми:  
алексей попирин | давид гофен

Коментари





Следвайте ни в Facebook