Пореден мастърклас: Медведев сломи вдъхновен италианец за 10-и последователен успех!

от в 16:51 на 28.02.2023
Мирела Николова

Даниил Медведев без съмнение е най-доминиращият състезател през последните две седмици, след като завоюва два последователни трофея на турнирите в Ротердам и Доха. Въпреки натовареността си през изминалите 14 дни, то бившият номер едно е решил да не си взима почивка преди Мастърса в Индиън Уелс и се отправи към Дубай, където днес удължи победната си серия, поздравявайки се с десети пореден успех.

На старта на АТР 500 надпреварата в Акапулко московчанинът се изправи срещу 22-годишния италианец Матео Арналди, попаднал в основната схема като "щастлив губещ" на мястото на Анди Мъри. Младокът успя да остане конкурентоспособен на по-високоранкирания си съперник за големи периоди от двубоя, но в крайна сметка постоянството в играта на Медведев натежа и руснакът излезе като краен победител след 6:4 6:2. Така той продължава към осминафиналната фаза на състезанието, където му предстои да премери сили с Александър Бублик, който по-рано днес се класира за втория кръг след отказване на четвъртата ни ракета Александър Лазаров.

От първите минути на срещата силно впечатление направи агресивният подход на италианеца, който непрекъснато търсеше ъглите на корта, за да пласира завършващ удар. Рискът му обаче невинаги бе оправдан и успоредно с уинърите му растеше и броят на непредизвиканите грешки, което се оказа ключът за Медведев към това да реализира брейк в средата на частта и впоследствие да се откъсне с 4:2. От своя страна, руснакът бе непреклонен на собствено подаване и безпроблемно опази пробива си аванс до края на сета, за да открие сметката си в общия резултат.

С началото на втората част интензитетът в играта на световния №111 спадна значително, което позволяваше на руснака да вкарва разиграванията в удобно за себе си русло, дочаквайки пропуск от противниковата страна. Благодарение на пословичната си издръжливост в продължителните размени от дъното на корта Медведев реализира два пробива и без да позволи на съперника си дори да достигне до брейкбол, затвори мача в своя полза след точно 90 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден мастърклас: Медведев сломи вдъхновен италианец за 10-и последователен успех! Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook