Пореден опит за заблуда: Китайска телевизия с опит да изфабрикува нови снимки на Пън Шуай

от в 11:52 на 20.11.2021
Диана Андреева

Пенг Шуай е бивша световна номер едно и шямпионка от Големия шлем. Но това не е причината в момента състезателката да е една от най-обсъжданите жени не само в спорта, но и по света. Причината е, че в началото на месец ноември Шуай обвини публично бивш вицепремиер на Китай в сексуален тормоз, а само ден по-късно безследно изчезна. От вече повече от две седмици Пен е в неизвестност, а това предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи.

Известни личности, политици и спортисти ежедневно споделят в своите акаунти в Twitter и Instagram, че случилото се е недопустимо и трябва Шуай да бъде в безопасност. Хаштагът Къде е Пен Шуай се разпространява с всяка минута по целия свят, но без резултат - китайското правителство не коментират ситуацията, а тенисистка продължава да липсва.

В началото на седмицата китайската държавна медия сподели писмо, което твърди, че е написано от сама Шуай, но съмненията около достоверността на информацията са големи. Подобен опит да изсценират безопасността на бившата световна номер едно направиха и друга медия, като те увериха своите читатели, че Шуай е в отлично здраве и дори е споделила пост в социална мрежа, озаглавен "Честит уикенд". Подобна публикация обаче никъде не може да бъде намерена, а ситуцаията изглежда дори още по-подозрителна.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден опит за заблуда: Китайска телевизия с опит да изфабрикува нови снимки на Пън Шуай Диана Андреева
Теми:  
wta | пън шуай

Коментари





Следвайте ни в Facebook