Пореден провал: Двукратната шампионка Осака напусна US Open след само един изигран мач

от в 07:33 на 31.08.2022
Мартин Петков

Наоми Осака среща сериозни затруднения с това да възобнови върховата си форма, след като имаше паузи от тениса поради различни причини в хода на 2021-ва година нарушена игрова практика. Японката, както сама е споделяла неведнъж, таи най-топли чувства от Откритото първенство на САЩ, откъдето датират две от общо четирите ѝ ,,мейджър" титли, и за никого няма да бъде лъжа, ако кажем, че погледът ѝ в последните месеци беше насочен изцяло към надпреварата в Ню Йорк.

Бившата номер едно взе участие в едва два турнира на клей, а впоследствие пропусна целия сезон на трева, докато от началото на месеца със завръщането на състезанията на твърда настилка просто не виждаме същата тази интензивност в мачовете на Наоми. Жребият за US Open далеч не бе благосклонен към Осака и още на старта я изправи срещу домакинската представителка и финалистка от АО - Даниел Колинс, която излезе на корта крайно мотивирана, за да разочарова двукратната шампионка във ,,Flushing Meadows" и при това го стори успешно след час и 36 минути игра - 7:6(5) 6:4. Световната номер 19 по този начин се класира за втория кръг на турнира, където я очаква доста по-леко препятствие в лицето на квалификантката Кристина Букша.

Двубоят имаше мечтан старт за японката, която още в дебютните минути демонстрираше завиден прогрес в придвижването си спрямо последните си срещи и заслужено взе ранен превес от пробив при 3:0. Американката скоро обаче се съвзе от първоначалния шок и ударите ѝ все по-често намираха безкомпромисно линиите, превръщайки се в печеливши такива и тя възстанови равенството. Последва продължителна доминация на сервиращите, в която мигове на колебание се видяха от бившата номер едно, но нищо по-сериозно не се случи и събитията на корта доведоха до логичен тайбрек, където двете вървяха ръка за ръка, преди при резултат 5:5 Осака да пресили значително форхенда си, който излезе далеч в аут и на практика предреши крайния изход на откриващия сет, записвайки го в актива на Колинс.

Развитието на старта на втората част се оказа сходно с това на първата, след като двукратната шампионка изигра безупречен гейм на ретур и реализира ранен пробив. Световната номер 19 обаче побърза да вгорчи положителните емоции за японката мигновено оползтвори възможността си за рибрейк, а впоследствие на два пъти удържа подаването си, отразявайки брейкбол - 4:3. Колинс несъмнено с хода на сблъсъка придоби нужната увереност и прие крайно офанзивна роля при началния удар на бившата номер едно в осмия гейм, като пласира неколкократно ударите си върху основната линия, превръщайки ги в попадения, които ѝ донесоха късен пробив, който с изявите си в идните минути американката превърна в решителен такъв за сензационната си победа на старта на US Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден провал: Двукратната шампионка Осака напусна US Open след само един изигран мач Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | Даниел Колинс | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook