Поредна проява на солидарност: Джокович пожела да изпрати помощ на Украйна

от в 14:09 на 06.03.2022
Мирела Николова

Новак Джокович никога не е оставал безразличен към съдбата на останалите и многократно е оказвал подкрепа на нуждаещите се - от благотворителни инициативи за деца до преразпределяне на наградния фонд на турнирите с цел подпомагане на по-нискоранкираните състезатели. Днес сърбинът за пореден път засвидетелства своето желание да помага, след като предложи помощта си за Украйна в продължаващата вече десет дни война срещу Русия.

Това разкри украинският тенисист Сергей Стаховски, който се включи в резервите на армията, за да се сражава за родината си. Преди дни той сподели в свое интервю, че Джокович му е изпратил окуражително съобщение, като днес 20-кратният шампион от Шлема отново се е свързал с него, за да окаже съдействие на него и на цяла Украйна.

"Стако, как си, приятелю? На бойното поле ли си? Мисля за теб... Надявам се ситуацията скоро да се успокои. Моля те, кажи ми най-добрият адрес, на който бих могъл да изпратя помощ - както финансова, така и всякаква друга", гласят съобщенията на Ноле към Стаховски, които украинецът публикува в профила си в Instagram.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sergiy Stakhovsky/Стаховський (@stako_s)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна проява на солидарност: Джокович пожела да изпрати помощ на Украйна Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | русия-украйна | сергей стаховски

Коментари





Следвайте ни в Facebook