Поредна промяна в щаба на Радукану: Уволни трети треньор в рамките на 12 месеца

от в 10:35 на 26.04.2022
Калоян Соколов

Eма Радукану изживя истинска приказка по време на миналогодишния US Open, когато тръгна от пресявките на турнира и в крайна сметка стигна до титлата. Това беше първи подобен случай в Откритата ера на тениса и наглед нещата се развиваха по прекрасен начин за тийнейджърката, но тя реши да търси нови предизвикателства, разделяйки се с досегашния си щаб, който се състоеше от Андрю Ричардсън и Найджъл Сиърс.

Двамата британски специалисти са с основен принос за формирането на Радукану като тенисистка, само че Ема търсеше работа с някое от най-реномираните имена в треньорската гилдия и така се стигна до назначението на Торбен Белц. Германският специалист е отговорен за достигането на Анджелик Кербер до номер 1 в света и проведе цялата предсезонна подготовка на 19-годишната състезателка, ала нещата не се развиваха никак бляскаво за шампионката от Ню Йорк, която не можеше да запише последователни победи на нито една надпревара през 2022-ра.

Британката все пак показа наченки на завръщане към най-добрата си игра, след като през миналата седмица се класира за четвъртфиналите в Щутгарт и сложи край на въпросната негативна серия. Изглежда това обаче не е разубедило тийнейджърката да предприеме нов радикален ход и днес стана ясно, че Белц е поредният уволнен член на нейния екип през последните 12 месеца.

Самата Радукану благодари на вече бившия си наставник за съвместното им 5-месечно сътрудничество, споменавайки колко голямо сърце притежава той и обяви, че има нужда да премине към нов метод на обучение. Временно пък тенисистката ще се ползва от услугите на специалистите от Британската тенис асоциация.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна промяна в щаба на Радукану: Уволни трети треньор в рамките на 12 месеца Калоян Соколов
Теми:  
wta | ема радукану | торбен белц

Коментари





Следвайте ни в Facebook