Поредна тенис лекция: Алкарас мина и през Зверев, за да стане шампион в Мадрид!

от в 20:36 на 08.05.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас се превърна в първия човек, който побеждава последователно Рафаел Надал и Новак Джокович на една и съща клей надпревара. По този начин тийнейджърът се класира за финала на надпреварата в Мадрид, където го очакваше не по-леката задача да премери сили с Александър Зверев. Досега германецът беше спечелил и двата си мача срещу 19-годишия състезател и всички очаквахме миналогодишният шампион да окаже сериозна съпротива на младока, само че Алкарас изнесе най-убедителното си представяне през седмица, триумфирайки с крайното 6:3 6:1 за точно един часа игра. По този начин Карлитос спечели дебютния си трофеи от сериите "Мастърс" на червени кортове и общо втори такъв в неговата кариера. Успехът пък ще донесе на испанеца изкачване до рекордната за него шеста позиция в световната ранглиста.

Двубоят всъщност стартира равностойно, като световният номер три играеше изтеглен далеч зад основната линия и така съумяваше силата в изпълненията на тийнейджъра. Постепенно обаче Алкарас намери път покрай дефанзивата на Зверев и често се възползваше от позицията му, прибягвайки до съвършено изпълнение къси топки. Това доведе до серия от 10 поредни точки в актива на ибериеца, който се откъсна напред с 5:2 гейма и скоро имаше преднина в сетовете.

Втората част отново протичаше под пълното надмощие на седмия поставен, докато германецът сякаш беше останал без съпротивителни сили и непрекъснато пресилваше своите удари. Тези обстоятелства помогнаха на местния любимец да осъществи цели два брейка в подаването на Саша, а накрая по-високоранкираният тенисист се разпадна изцяло и преда мача с две поредни двойни грешки, които означаваха, че Карлос Алкарас е новият шампион в испанската столица


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна тенис лекция: Алкарас мина и през Зверев, за да стане шампион в Мадрид! Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madrid open | александър зверев | карлос алкарас | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook