Поредна титла и рекорден ранкинг: Онс Жабер триумфира на турнира в Берлин!

от в 17:54 на 19.06.2022
Мартин Петков

Онс Жабер изпрати блестящ сезон на клей, в който спечели своята първа WTA 1000 титла, дошла на турнира в Мадрид, а впоследствие игра и финал в Рим, преди да се стигне до разочароващото отпадане още в първия кръг на Ролан Гарос, но в крайна сметка тунизийката се изкачи до номер 4 в световната ранглиста. Тунизийката през тази седмица откри тревния си сезон на надпреварата в Берлин, като демонстрира пълния си блясък при играта на зелено и с безапелационни победи достигна мача за титлата, където я очакваше олимпийската шампионка Белинда Бенчич. 

В хода на сблъсъка тунизийката нагледно показа мощта си, когато намираше празни пространства за атака, ала получаваше сериозен отпор от световната номер 17, която се бранеше умело и на свой ред се представяше убедително в атака. Двубоят с всяка изминала минута прерастваше във все по-сериозна битка за всеки метър на корта, но злощастна контузия в глезена получи швейцарката в края на първата част, която не ѝ позволи да продължи срещата и Бенчич бе принудена да се откаже, с което Жабер по крайно неприятен начин триуфмира с втората си титла на трева след 6:3 2:1 и отказване.

Мачът стартира с безпогрешно представяне в опитите за атака от страна на световната номер 4, която излъчваше сигурност с ударите си и се поздрави с ранен пробив аванс. Постепенно с развитието на двубоя олимпийската златна медалистка намери своя ритъм и се възползва от слаб сервис гейм на съперничката си, за да редуцира изоставането си, връщайки брейка пасив. Тунизийката не остана безучастна на случващото се и мигновено с контра акция на посрещане си извоюва нов пробив, който я постави в позиция да сервира за спечелване на частта. Шампионката от Мадрид се сблъска с четири брейкбола само в това си подаване, като ги отрази до един, преди след лош контакт с настилката Бенчич да се контузи, което я направи видимо неконкурентоспособна и откриващия сет след продължителен медицински таймаут бе записан в актива на световната номер 4 и топ поставена в схемата.

Втората част от самото начало бе предопределена какво може да се очаква, след като придвижването по корта на швейцарката изваждаше на показ болката, която изпитва, поради което след пробива на Жабер в третия гейм, Бенчич взе тежкото решение да се откаже, а с това топ поставена на турнира бе коронясана в германската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна титла и рекорден ранкинг: Онс Жабер триумфира на турнира в Берлин! Мартин Петков
Теми:  
wta | белинда бенчич | берлин | контузия | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook