Поредната изненада е факт: Британски талант не остави шансове на световния №8!

от в 06:24 на 01.09.2022
Мартин Петков

Джак Дрейпър се появи на голямата тенис сцена, когато по време на миналогодишния Уимбълдън в първи кръг срещна Новак Джокович и дори спечели сет срещу бъдещия шампион и тогавашен номер едно. Британецът сериозно израстна в развитието си през този сезон, след като завоюва три титли на ниво "Чалънджър", впечатли при участията си на АТР турнирите и от намиращ се извън топ 250 в ранглистата се доближи до дебютно влизане в първите 50 на света. 

Преди броени дни 20-годишният талант записа първи успех в кариерата си на US Open, а през днешния ден поднесе една от сензациите на турнира, след като в последователни сетове за от 2 часа и половина на корта елиминира миналогодишния полуфиналист Феликс Оже-Алиасим, който ще изгуби мястото си в челната десетка на световната ранглиста - 6:4 6:4 6:4. Гръмкият успех класира световния номер 53 за третия етап на турнира, където му предстои да срещне сребърния олимпийски медалист Карен Хачанов.

Двубоят имаше мечтано начало за британеца, който неизменно достигаше брейкбол при всяко от първите три подавания на именития си противник и след като оползтвори една от общо петте си възможности, поведе убедително с пробив аванс за 4:2. Дрейпър се радваше на силни минути и умело използваше предимството си на левичар, за да затруднява допълнително канадеца, което му донесе нужната увереност и той отстоя позицията си на корта, спасявайки впечатляващо с уинъри три брейкбола, преди със завидна техника в защитен план да запише откриващия сет срещу името си.

Във втората част станахме свидетели на прелюбопитен момент, след като дебютните шест подавания бяха причислени към актива на сервиращите, но интересното в случая беше, че всяко от тях завърши с по точно две спечелени точки от посрещачите. Оже-Алиасим обаче разпучи това статукво, допускайки серия от неточности, при което младият британец мигновено усети шанса си да тръгне в атака и не сбърка, за да реализира късен пробив, донесъл му удвояване на преднината в отделните сетове.

В третата част агресията и желанието за тенис с множество завършващи удари се запазиха, от което така неспирно позитиви трупаше световният номер 53, чиито попадения често се превръщаха в точки, докато миналогодишният полуфиналист трупаше единствено разочарования на сметката си. Дрейпър отново без да прави много, се възползва от открилите му се шансове и благодарение на поредния форхенд уинър, с който постави в безпомощна позиция осмия в света, то той се поздрави с ключов пробив по пътя към гръмкия си успех. Дрейпър застанал на начален удар за победата затвърди отличните впечатления, които остави със сервиса си през днешния ден, и давайки на собствено подаване едва четири точки на Оже-Алиасим в хода на третия сет, ознаменува невероятното си представяне, като поднесе една от най-големите изненади при тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредната изненада е факт: Британски талант не остави шансове на световния №8! Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | джак дрейпър | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook