Поредната изненада на Australian Open: Шварцман бе отвян от квалификант

от в 09:57 на 12.02.2021
Тея Кръстева

Поставеният под номер 8 на Australian Open - Диего Шварцман, бе отстранен от квалификанта Аслан Карацев в 3 последователни сета. Двамата се срещнаха в 3-тия кръг на АО, като това беше първи двубой помежду им. Именно "аутсайдерът" диктуваше играта и без да показва каквото и да е колебание, руснакът затвори мача с 6:3 6:3 6:3.

Срещата започна със силен сервис гейм за Карацев, който демонстрира увереност. Руснакът успя да пробие още първото подаване на своя съперник и пое инициативата в разиграванията. Карацев записа общо 13 уинъра за разлика от Диего, който реализира един-единствен. Сервисът на руснака се оказа прекалено опасно оръжие за аржентинеца и закономерно той затвори частта в своя полза с 6:3.

Аслан Карацев проби своя опонент в 5-тия гейм на 2-рия сет. При резултат 4:3 и сервис на руснака - Шварцман имаше 3 възможности за рибрейк, но не успя да се възползва от нито една. Това спомогна световния №114 да нанасе двоен удар на своя съперник, реализирайки 2-ри пробив и 20 уинъра и спечелвайки частта отново с 6:3.

Третият сет започна обнадеждаващо за Шварцман, който успя да запише първото подаване на опонента си в своя актив. Това бе и неговият шанс да се завърне в мача, само че Карацев имаше други планове. Той спечели следващите 3 гейма, пробивайки Диего 2 последователни пъти. В 7-мия гейм аржентинецът даде всичко от себе си и затрудни максимално съперника си, но руснакът все пак намери начин да се измъкне. Аслан затвори частта пак със същия резултат - 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредната изненада на Australian Open: Шварцман бе отвян от квалификант Тея Кръстева
Теми:  
диего шварцман

Коментари





Следвайте ни в Facebook