Поредни неприятни новини за Осака: Остана без треньор за американското турне

от в 08:50 на 21.07.2022
Калоян Соколов

 Наоми Осака наглед излизаше от психогическата дупка, в която попадна през миналия сезон, след като достигна до финала на надпреварата в Маями и впоследствие сподели, че си поставя за цел да се завърне под номер едно до следващата година. Японката призна как вече работи с психолог, което дава своите положителни резултати и всички очакваха съвсем скоро отново да видим 4-кратната "мейджър" шампионка в борбата за големите титли. Тогава обаче последва контузия в ахилеса, заради която не игра през почти целия клей сезон, а след това се отказа и от Уимбълдън.

Вчера пък бившата водачка в световната ранглиста трябваше да понесе нов удар, защото се раздели с белгийския специалист Вим Фисет и така временно остана без треньор. Специалистът изведе Осака до два от нейните трофеи в Големия шлем и има изключително богата визитка, като е работил с тенисистки от ранга на Симона Халеп, Петр Квитова, Ким Клайстерс, Виктория Азаренка и Анджелик Кербер. Фисет оповести сам новината и повечето тенис фенове са на мнението, че именно той е направил крачката към раздялата, имайки предвид твърде разредения график за игра на Наоми и множеството ѝ ангажименти извън корта, а ето какво точно сподели досегашният наставник на азиатката:

"Беше привилегия да тренирам Наоми през последните три години и да я видя как израства в шампионката, която е в момента. Тя е причината цяло ново поколение да се влюби в играта и да говори открито за вярванията си. Беше невероятно да бъда част от това приключение. Благодаря ти, Наоми! Пожелавам ти всичко най-добро занапред и гледам с нетърпение към моята следваща глава" - завършва треньорът.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wim Fissette (@fissettewim)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредни неприятни новини за Осака: Остана без треньор за американското турне Калоян Соколов
Теми:  
wta | вин фисет | любопитно | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook