Поредният обрат е факт: Джокович оцеля в нов трисетов мач и е финалист в Белград

от в 16:49 на 23.04.2022
Диана Андреева

В един от първите си мачове през сезон 2022 Новак Джокович се изправи срещу Карен Хачанов в Дубай и без почти никакви колебания надигра своя съперник в последователни сетове. Днес обаче сърбинът далеч не се представи толкова категорично в срещата си със световния номер 26, но все пак отново получи възможност да вдигне победоносно ръце. За да се класира към заключителния етап на Serbia Open 2022, Ноле зарадва своите сънародници с пореден обрат на кортовете в Белград, който настъпи след точно два астрономически часа игра и резултат 4:6 6:1 6:2.

Мачът далеч не започна по желания начин за световния номер едно, който не блесна с играта си в откриващия гейм и допусна да бъде пробит. Постепенно Джокович успя да се мобилизира и намали сериозно броя на непредизвиканите грешки, а все по-често продължителните размени от основна линия бяха печелени именно от местния представител, който направи сериозен брой спиращи дъха къси отигрвания. Хачанов обаче нито за момент не загуби концентрация в хода на собствените си подавания и с безупречно представяне от сервис линията запази преднината си до самия край, за да открие общия резултат в своя полза с 6:4.

Настъпателните действия от страна на Хачанов се пренесоха и във втория сет. Руснакът се завърна дори по-уверен във възможностите си след почивката и продължи да показва висококачествен тенис, но тогава неспортсменското отношение на феновете по трибуните оказа своето влияние.

Няколко последователни грешки на световния номер 26 му костваха брейк за 1:3, а това бе посрещнато с радостни аплодисменти от почитателите на корта, което допълнително повлия негативно върху московчанина. Оттам насетне играта му претърпя тотален разпад и без да печели нито гейм повече, Хачанов отстъпи с 1:6 и Джокович съумя да възвърне паритета в общия резултат.

Наказателната акция на световния номер едно продължи с пълни темпове и в решителния сет, където той подчини изцяло съперника си. В остатъка от сблъсъка обезкураженият Хачанов все пак избегна нулата срещу името си и в дадени моменти отново впечатляваше с мощните си завършващи удари, но местният представител затвърди с категорична игра поредния си обрат и подпечата мястото си във финала при резултат 6:2 в третата част.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредният обрат е факт: Джокович оцеля в нов трисетов мач и е финалист в Белград Диана Андреева
Теми:  
atp | белград | джокович | карен хачанов | новак джокович | тенис турнир в белград

Коментари





Следвайте ни в Facebook