Поредно голямо име пристига в България: Шампионът от Хамбург ще играе на Sofia Open!

от в 12:46 на 22.08.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният Sofia Open обещава да бъде един от най-силните досега, тъй като не съвпада с нито една друга голяма надпревара. Единствените събития по време на родния турнир са състезаниятa oт категория ATP 250 в Сеул и Тел Авив, така че нашата столица се явява като най-примамливата опция за играчите от Европа. Наскоро организаторите обявиха, че ще имаме удоволствието да наблюдаваме двукратния шампион Яник Синер, а скоро към него се присъединиха трикратния "мейджър" носител Стан Вавринка, както и финалистът от миналата година - Гаел Монфис.

Изглежда обаче Синер няма да бъде единствената млада италианската звезда в основната схема, защото днес стана ясно как Лоренцо Музети също за втори пореден сезон ще се включи в най-голямото тенис събитие за нашата страна. В момента 20-годишният състезател се намира на върховата си 30-та позиция в световната ранглиста, като съвсем наскоро триумфира на ATP 500 турнира в Хамбург, надигравайки Карлос Алкарас в сблъсъка за трофея.

Музети е типичен клей специалист и няма особено добри спомени от зала "Арена Армеец", след като преди 12 месеца отстъпи на старта от нашия Димитър Кузманов. Все пак младокът подобри значително тениса си в този период от време и този път път определено ще е сред фаворитите в София, а неговата превъзходна техника и експлозивен бекхенд с една ръка са още една сериозна причина да посетите надпреварата, която ще се проведе между 25 септември и 2 октомври.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sofia Open 🎾 (@sofiaopentennis)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно голямо име пристига в България: Шампионът от Хамбург ще играе на Sofia Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Sofia Open 2022 | бгтенис | лоренцо музети | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook