Поредно разочарование: Радукану с поражение от тенисистка извън Топ 100

от в 20:18 на 09.11.2021
Тея Кръстева

Ема Радукану продължава с неубедителните изяви, след като дебютира с титлата на US Open 2021. През днешния ден британката отстъпи с 6:1 6:7(0) 7:5 на самия старт на надпреварата от категория WTA 250 Linz Open, допускайки поражение от световнат номер 106 Саню Уан. 

Радукану стартира с безпроблемно спечелен сервис гейм, само че това бе едва единственото, което британката успя да постигне в хода откриващия сет. Нейната съперничка бе повече от безупречна и без да й отпусне нито гейм повече, Синю Уан се откъсна със сет аванс.

Втората част пое в съвсем различна посока, след като настоящата шампионка от US Open 2021 на два пъти взе инициативата, само че Синю Уан неизменно я догонваше в резултата. В крайна сметка се стигна до решителен тайбрек, в който Радукану просто опустоши своята опонентка със 7:0 точки.

Станахме свидетели на един изключително оспорван трети сет, преди Синю да открадне на нула подаването на Радукану и да си осигури възможността за сервиране на мача. Световната номер 6 дори достигна до 2 мач бола, само че в този момент британката се мобилизира и възстанови паритета - 5:5. Отговорът на Синю Уан бе светкавичен, тъй като тя отново се откъсна с брейк аванс и този път не сгреши да затвори мача в своя полза и след 2 часа и 36 минути игра да изхвърли водачката в основната схема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно разочарование: Радукану с поражение от тенисистка извън Топ 100 Тея Кръстева
Теми:  
ема радукану

Коментари





Следвайте ни в Facebook