Поредно впечатляващо представяне: Сабаленка прелетя през Бегу и е на финал в Аделаида!

от в 07:01 на 07.01.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка в подготовката си за новия тенис сезон взе участие в демонстративния турнир World Tennis League, където изигра две срещи на сингъл, но инкасира поражения от Ига Швьонтек и Елена Рибакина. На старта на тазгодишната си кампания беларуската избра надпреварата в Аделаида за първата дестинация в своя календар, като вече постигна двусетови победи над Людмила Самсонова и Маркета Вондроушова, които през днешния надгради с нов чист успех над Ирина-Камелия Бегу след час и 18 минути на корта - 6:3 6:2. С триумфа си световната номер 7 се превръща в първата финалистка в състезанието и в спор за трофея ще срещне една измежду 18-годишната Линда Носкова и топ поставената в схемата - Онс Жабер.

Още от самото начало на двубоя игровият превес, с който разполагаше бившата WTA-1000 шампионка, последователно на два пъти осигури на фаворитката достигане до ситуация 0:40, като макар в първия случай тя да се провали при материализирането на възможността си, то при втория беше безкомпромисна и излезе с пробив напред. В ответния гейм световната номер 34 покачи интензитета в действията си и скоропостижно си спечели три поредни брейкбола, които обаче далеч не трогнаха Сабаленка и тя се довери изцяло на началния си удар, който освен че я измъкна от нежеланото положение, изигра ключова роля в идните минути и ѝ позволи да запише откриващия сет срещу името си.

Стартът на втората част с нищо не ни предостави различна картина на корта, като втората поставена в турнира продължи да е във водещата роля, определяйки темпото на игра, и се поздрави с пробив аванс в актива си. Представянето на Сабаленка в мигове до края на сблъсъка се оказа повече от впечатляващо, при което тя нагледно обезкуражи румънката и съумя да увеличи преднината си в резултата, за да узакони успеха си на собствено подаване още с първия мачбол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно впечатляващо представяне: Сабаленка прелетя през Бегу и е на финал в Аделаида! Мартин Петков
Теми:  
wta | Аделаида | Арина Сабаленка | ирина камелия бегу

Коментари





Следвайте ни в Facebook