Португалската тенис федерация подпомага играчите си с половин милион евро

от в 10:57 на 25.04.2020
Димитър Беловски

Португалската тенис федерация ще направи изключителен жест на португалските тенисисти и клубовете в страната, които са засегнати от коронавируса. От Португалската тенис федерация ще дарят 500 000 евро, за да помогнат финансово както на тенисистите, така и на клубовете.

Португалия има само един тенисист в топ 100 и това е Жоао Соуса, който се намира на 66-о място в световната ранглиста.

Едно от най-големите тенис събития в страната, турнирът от ATP 250 в Ещорил, също няма да се проведе, като то трябваше да започне на 27 април и да завърши на 3 май.

„Португалската тенис федерация дарява 500 000 евро, за да помогне на засегнатите играчи, клубове и т.н., което е прилична сума за измерението на спорта тук,“ написа Хосе Моргадо в Twitter, който е журналист и тенис коментатор в Португалия.

 

В Португалия обмислят да създадат национална верига за най-добрите си играчи, като се предвижда и награден фонд. А целта е да помогнат на тенисистите да са подготвени добре, когато сезонът се поднови. Моргадо каза, че е възможно да бъдат включени и тенисисти от други държави.

 

Засега официални турнири няма да има поне до 13 юли, но повечето от тенисистите изразиха очакването си този период да се удължи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Португалската тенис федерация подпомага играчите си с половин милион евро Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | португалия

Коментари





Следвайте ни в Facebook