Последиците от войната са вече налице в тениса: Турнир в Москва беше отменен

от в 05:10 на 25.02.2022
Калоян Соколов

Последните 24 часа ни предоставиха поредици от ужасяващи новини и кадри, след като руският президент Владимир Путин обяви началото на военна операция в Донбас в ранните часове на изминалия ден. Вече пък има сведения за десетки загинали украински войници от въздушни и ракетни удари, а ситуацията ескалира с всяка една изминала минута.

Последиците от въпросния военен конфликт пък вече се отразяват и върху нашия любим спорт, тъй като току-що стана ясно, че Чаланджър надпреварата в Москва изобщо няма да се проведе. Турнирът трябваше да бъде изигран през идната седмица, но в официалното изявление на ATP бива упоменато как се стига до въпросното решение, за да бъде гарантираната безопасността на играчите и засега събитието остава без нови дати, така че е крайно вероятно просто да не се състои през календарната година.

Неприятните новини за почитателите на руския тенис не спират дотук, защото е вероятно от ситуацията да пострада и ATP 250 надпреварата в Санкт Петербург. На 23 февруари стана ясно какъв ще бъде графика на турнирите през втората част от настоящата година, а именно за тогава беше предвидено и въпросното състезание. Организаторите обаче веднага изразиха амбиции да повишат категорията на тяхното събитие, само че сега въобще не е ясно дали ще могат да осъществят намеренията си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Последиците от войната са вече налице в тениса: Турнир в Москва беше отменен Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | русия-украйна | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook