Последната шампионка от Шлема и бивша номер 1 ще подсилят надпреварата в Линц!

от в 15:43 на 06.11.2021
Диана Андреева

До края на сезон 2021 ни делят едва две седмици, но те ще сложат със сигурност подобаващ край на годината. С нетърпение всички ние очакваме да разберем кой ще бъде новата шампионка на WTA Finals, но същевременно ще станем свидетели и на един последен турнир от категорията WTA 250. Надпреварата в Линц ще започне този понеделник, а организаторите зарадваха местните тенис почитатели, когато обявиха състезателките, които ще бъдат удостоени с уайлдкард за основтата схема - шампионката на US Open 2021 Ема Радукану и бившата световна номер едно Симона Халеп. 

Радукану спечели неочаквано трофея в Ню Йорк, за да се превърте в новата шампионка на Откритото първенство на САЩ. Тя стартира кампанията си от квалификациите, но впоследствие надигра някои от най-големите имена в спорта, за да се поздрави с титлата. В момента британката тепърва прави своите дебюти на ниво WTA, но бъдещето й със сигурност обещава да бъде светло. 

Симона Халеп започна много уверено годината и се представяше на повече от впечатляващо ниво, но контузия в глезена й костви скъпо. Румънката пропусна една сериозна част от годинага, тъй като трябваше да се подложи на рехабилитации, но вече е напълно здрава и е готова за нови подвизи в женския професионален тенис.

Сред участничките на турнира в Линц са още Жаклин Кристиян, Ксиню Ванг, Ана Богдан и Армони Тан. Причината за отсъствите на най-добрите състезателки в Тура е основно предстоящия турнир в Гуадалахара, където ще бъдат съпоставени най-добрите осем през годината. Място в основната схема на Linz Open се опита да намери и първата ракета на България Виктория Томова, ала за съжаление софиянката отстъпи още в самото начало на пресявките и удължи негативната си серия. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Последната шампионка от Шлема и бивша номер 1 ще подсилят надпреварата в Линц! Диана Андреева
Теми:  
ема радукану | симона халеп | тенис турнир в линц | халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook