Поспишил за турнира в София, странния сезон и очакванията за следващия

от в 08:05 на 11.11.2020
Калоян Соколов

Вчера Вашек Поспишил записа втората си победа в София и така намери място на четвъртфиналите в турнира, а ето какво каза канадецът веднага след страхотната си победа над четвъртия поставен Ян-Ленард Щруф:

За това от какво е най-доволен във вчерашния си мач:

Посрещах наистина добре и бях спокоен през цялото време. Имаше няколко моменти, в които мачът можеше да се усложни, но останах концентриран и това ми помогна да спечеля двубоя в последователни сетове. Също така сервирах отлично почти през цялата среща, докато той беше свръхагресивен и това доведе до множество негови грешки в началото. Сервисът и ретурът са най-важните удари при играта на закрито и днес се оказаха ключови за моята победа.

За усещането преди последния турнир за сезона:

- Да, всеки минава през трудни моменти през сезона и наистина не е лесно да се пътува всяка една седмица особено предвид сегашната ситуация с тези т.нар "балони", които биват създавани, за да сме в безопасност. Седмиците след US Open са много физически и ментално изтощаващи за мен, но същото е положението и с останалите играчи, така че трябва да направя това последно усилие и да завърша сезона силно.

За предаването, което водеше с Бетани Матек-Сандс по време на пандемията и ще продължи ли излъчването му:

- Беше наистина забавно, но Турът вече се възобнови и с Бетани нямаме толкова време, макар винаги да е приятно, когато се видим. В момента съм фокусиран върху други неща, но ще се опитам в даден етап отново да бъда въвлечен в нещо подобно.

За свежестта, която досега показва в турнира:

- Избрах да се оттегля от една от надпреварите в Кьолн, защото бях ментално изтощен, но сега се чувствам наистина прекрасно. Умът ми е свеж, а освен това имам достатъчно сили, за да се представя  на високо ниво, но и не забравям, че ме очаква ваканция, така съм в печеливша позиция независимо от развоя на събитията тук.

За странната година:

- Тази година бе странна и трудна за всеки един човек на планетата. Надявам се в даден период догодина това да бъде зад нас и всичко да се нормализира. Играта ми обаче се получава през сезона, имах добро начало преди паузата и отличен US Open, а през есента отново постигнах някои хубави победи и се надявам да се подобря още повече през 2021-ва.

За предстоящата среща с Милман или Симон:

Със сигурност ще гледам мача между тях. Това са двама от играчите, които харесват дългите размени и това не е в моя полза, защото краката ми вече не са толкова свежи. Ще се опитам да играя агресивно от самото начало, да се придържам към силните си страни и да държа точките къси.

За мнението му относно Sofia Open и неговите цели в турнира

Седмицата е страхотна. Кортовете и топките ми пасват. Ще се радвам да спечеля турнира, само че всеки е със същата нагласа. Гледам да мисля мач за мач и следващото ми препятствие няма да бъде никак лесно. Не искам да гледам прекалено напред, но ще направя всичко възможно да стигна възможно най-далеч в схемата.

За целите за новия сезон и подготовката за него:

- Ще си взема десет дни пълна почивка от тениса, а след това отново ще се върна към тренировките. Надявам се всичко да протече по предварителен график, само че нищо все още не е ясно за надпреварите в Австралия и именно по тази причина е трудно да си поставя някакви конкретни цели към момента.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поспишил за турнира в София, странния сезон и очакванията за следващия Калоян Соколов
Теми:  
sofia open 2020 | вашек поспишил | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook