Пьотр Нестеров - Обичай това, което правиш

от в 12:34 на 13.02.2019
Георги Христов

Националните отбори на България за момчета и момичета до 12 г. и за юноши до 16 г. постигнаха огромен успех, като се класираха сред осемте най-добри отбори за финалите на Европейските зимни купи. През тази седмица ще ви запознаем с националите до 16 г., които от малки прославят името на България.

Днес в рубриката "Младите звезди на България" ще ви представим Пьотр Нестеров.

Нестeров е роден на 7 март 2003 година в Москва. Той изпрати 2018-а като №1 в Европа при 16-годишните. Бе избран също така за най-добър тенисист в тази възрастова група от „Тенис Европа".

Младият тенисист тренира в ТК „Черно море Елит" (Варна) с личен треньор Кристиян Илиев. Занимава се с тенис от тригодишна възраст, а причината е неговата майка. Тя го е вдъхновила, водейки го да играят в парка. Преди седем години се премества в България и започва да играе всеки ден. Пьотр споделя, че тук се чувства у дома си и е щастлив, че е избрал България. Пьотр е израснал в спортно семейство. Майка му е лекоатлетка, а баща му скиор.

Нестеров харесва много Новак Джокович, но иска да прилича на себе си, защото всеки трябва да изгражда собствен характер и стил на игра.

В свободното си време Пьотр обича да излиза с приятели и да прекарва време със семейството си. Той харесва да гледа футбол и е запален фен на Манчестър Юнайтед и ЦСКА (Москва).

През 2018 г. спечели титлата на Мастърса на най-добрите осем в Европа до 16 г. и завърши годината като номер едно в Европа до 16 г. През 2018 г. триумфира още с титлите на турнира до 16 г. от първа категория в Сараево (Босна и Херцеговина) и в надпреварите от втора категория в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия). Държавен шампион до 12 г. на открито (2015). Държавен шампион до 14 г. в зала (2017). Държавен шампион до 16 г. на открито (2017).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пьотр Нестеров - Обичай това, което правиш Георги Христов
Теми:  
пьотр нестеров | тенис | тенис бг | тенис блог | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook