Пьотр Вожняцки за заболяването на Каро: Не знаем колко дълго ще играе тенис

от в 18:23 на 19.02.2019
Георги Христов

Пред полски сайт бащата на Каролина Вожняцки - Пьотр сподели каква е ситуацията около нея и какво е нейното състояние, борейки се с ревматоиден артрит. Повод за неговите коментари е решението на бившата №1 да не участва за Фед къп.

"Тя не е напълно готова да играе за страната си заради заболяването. Ние не знаем още колко време дъщеря ми ще може да играе тенис. Засега сме доволни от това, че тя може да стане сутрин и да отиде на тренировка.

"В момента Каролина е на 50%. Това не е достатъчно, за да участва за Фед Къп. Особено като представяш страната си трябва да бъдеш на 100%. За съжаление това не е възможно," заяви Пьотър Вожняцки.

С пропускането на мачовете за Фед къп екипът на Каро е на път да я лиши от възможност да участва на Олимпийските игри през 2020 година.

"Намираме се в нова ситуация, след като заболяването беше открито през миналата година," допълни той.

Вожняцки говори и за отказването от тениса на едно от добрите приятелки на дъщеря ми - Агниешка Радванска. "Очаквах го, но в някаква степен бях и изненадан. Моето дете също играе тенис и знам колко много жертви изисква тениса. Това е един изключителен режим всеки ден. В допълнение тя имаше здравословни проблеми. Тя се бори, но тези травми не ти дават шанс."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пьотр Вожняцки за заболяването на Каро: Не знаем колко дълго ще играе тенис Георги Христов
Теми:  
каролина вожняцки | пьотър вожняцки | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook