Потърпевшата Цибулкова: Несправедливо е Серина да е поставена вместо мен!

от в 19:10 на 27.06.2018
Мария Петрова

Организаторите на Уимбълдън официално обявиха днес имената на поставените състезателки при дамите за основната схема. На базата на специалната формула, която те използват за представянето на състезателките на тревни кортове в последните сезони, Серина Уилямс получи място под №25 в схемата. В момента бившата №1 е чак на 183-то място в класацията на WTA.

"Пострадала" от тази ситуация се оказа водещата словашка тенисистка - Доминика Цибулкова, която изпадна извън първите 32.

Първоначално Цибулкова е отказала коментар пред журналистите в Ийстбърн, но след това се е върнала в залата за пресконференции, за да обяви позицията си.

"Смятам това за несправедливо. Много работих и държах да съм поставена. Ако организаторите поставят Серина преди мен, ще изпадна от поставените. Преди съм достигала до №4 в света и имам пълно право да бъда сред поставените," заяви Цибулкова.

През годините Цибулкова два пъти е достигала до четвъртфиналите на Уимбълдън. През 2011 тя загуби от Мария Шарапова, а през 2016 от друга рускиня - Елена Веснина.

ВИЖТЕ ПОСТАВЕНИТЕ НА УИМБЪЛДЪН!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Потърпевшата Цибулкова: Несправедливо е Серина да е поставена вместо мен! Мария Петрова
Теми:  
доминика цибулкова | серина уилямс | скандали | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook