Повреден самолет, никакъв сън и поредни две победи: Подвигът на Нуно Боргес в Маями

от в 11:26 на 22.03.2023
Калоян Соколов

Професионалният тенис определено не е предизвикателство за всеки и историята на Нуно Боргес го потвърждава. Португалецът е един от играчите в най-добра моментна форма и се намира в серия от 10 поредни победи на ниво Чаланджър, като само преди три дни успя да завоюва титлата на изключително силния турнир във Финикс, където участваха редица състезатели от топ 50 на света и заслужено спечели цели 175 точки за световната ранглиста. Любопитното обаче беше, че Боргес веднага след това трябваше да се отправи в посока Маями, защото още на следващия ден го очакваше мач от квалификациите във второто "Мастърс" състезание за сезона и така световният номер 68 разполагаше с броени часове да осъществи своето пътуване и да бъде готов за откриващия си мач от надпреварата, а това породи една наистина интересна история:

"Когато спечелих втория си двубой за деня в събота 9четвъртфиналите и полуфинала във Финикс се изиграват в един и ден), то знаех, че нещата стават сложни. Нямаше много опции, а всички директни полети бяха запазени. Спасението ми се криеше в това, че срещата ми стартираше сравнително късно през деня. Финалът във Финикс приключи някъде след 19:00 вечерта в неделя, а на следващия ден трябваше да се изправя срещу Стийв Джонсън в Маями, като мачът щеше да започне в 16:30 местно време.

Това беше най-голямата титла в моята кариера, но нямаше време за празненства и просто вечерях за няколко минути в хотела, след което се отправих в летището. Полетът ми беше насрочен за около полунощ, но възникна нов проблем, тъй като имаше технически проблем със самолета и просто стояхме в него за близо половин час, след което ни казаха, че ще трябва да се качим на друг самолет. Тогава си помислих, че изобщо няма да стигна за мача си, но късметът ми се усмихна и все пак получих възможност да отпътувам, като пристигнах към обяд на следващия ден и имах някъде 4 часа на разположение преди мача си.

Вместо обаче да потърся свободен тренировъчен корт, то аз просто реших да поспя и станах непосредствено преди началото на двубоя си, за да направя кратка 30-минутна загрявка, колкото да свикна с корта. Някак обаче съумях да изиграя страхотен мач и се чувствах много по-добре от очакваното. През последните седмици натрупах огромна увереност и явно това ме движи напред, като ми позволява да се абстрахирам от всякакви пречки към постигането на целта - разказа Боргес пред официалния сайт на ATP.

В крайна сметка приключението на Нуно завърши повече от успешно, защото той впоследствие съумя да надиграе и Борна Гойо в драматична трисетова битка, която беше решена от финален тайбрек и по този начин си осигури място в основната схема на турнира, където го очаква сблъсък с финландеца Емил Руусувуори.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Повреден самолет, никакъв сън и поредни две победи: Подвигът на Нуно Боргес в Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | истории и анализи | любопитно | нуно боргес

Коментари





Следвайте ни в Facebook