Празник в Италия: Музети изнесе нов безупречен мач в Неапол и оформи финал с Беретини!

от в 19:46 на 22.10.2022
Мартин Петков

 

Надпреварата от категория АТР 250 в Неапол прикова вниманието към себе си най-вече заради кошмарните условия, при които трябваше да се проведе, породени от проблеми с настилката. Това обаче не се оказа пречка за местните представители и след като по-рано през днешния ден Матео Беретини се класира за финалния сблъсък в турнира, впоследствие Лоренцо Музети успя да оформи мечтан финал за домакините. Той изигра трети пореден безкомпромисен мач в италианския град, за да преодолее съпротивата на Миомир Кецманович с 6:3 6:4 след час и половина престой на корта. 

Началото на двубоя ни направи свидетели на редица първокласни изпълнения, които по-често идваха от страна на местния любимец. Обратно на видяното до този момент, Кецманович пръв се установи за продължителен период около основната линия и проби колебливия сервис на световния номер 24, за да излезе напред с пробив аванс при 2:1. Музети обаче по никакъв начин не се трогна от случилото се, като дори го използва с цел мотивация и демонстрира безспорния потенциал, с който разполага, прилагайки вариативност и разновидни техники в ударите си, за да спечели пет поредни гейма, с което и откриващия сет.

Във втората част равновесието на силите отново се завърна на корта, като сърбинът показа уменията си в атакуващ план. Внезапен спад и липса на първо подаване помрачиха своеобразния ренесанс в сблъсъка на Кецманович, докато италианецът беше все така безкомпромисен пред открилите му се шансове и реализира пробив, доближавайки се максимално до победата. Музети продължи да поддържа изключително високо качество в миговете си на сервис и без да оставя, каквито и да е шансове пред световния номер 30, сложи точка на спора, с което се класира за финала в италианския град.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Празник в Италия: Музети изнесе нов безупречен мач в Неапол и оформи финал с Беретини! Мартин Петков
Теми:  
atp | лоренцо музети | миомир кецманович | неапол | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook