Преди дамския финал: Кенин срещу Мугуруса - анализ, коефициeнти и очаквания

от в 08:10 на 31.01.2020
Tennis.bg

Често в дамските турнири от Големия шлем стават изненади и настоящият Australian open няма да е изключение. До финала на турнира достигнаха 21-годишната американка София Кенин и поставената под номер 35 в основната схема Гарбине Мугуруса. До този момент двете са се срещали само веднъж, като това се случи в края на миналия сезон, когато на турнира в Пекин те трябваше да премерят сили още в първи кръг от надпреварата. Победителка тогава с 2:1 сета се оказа Кенин, но трансформацията в играта на Мугуруса е очевидна и именно испанката влиза в ролята на фаворит.

Сензацията София Кенин още не е казала последната си дума

От стартирането си при професионалистките младата Кенин постоянно катери ранглистата, като преди началото на турнира заемаше 14-тата позиция, но с достигането до финала вече си гарантира място в топ десет. До този момент най-доброто представяне на американката в турнирите от Големия шлем е достигнаето до четвърти кръг на Ролан Гарос. В Австралия обаче тя прави истински фурор, като по-рано в надпреварата отстрани Коко Гоф, а на полуфинала се справи в два сета с миналогодишната шампионка и номер едно в схемата Ашли Барти. Кенин със сигурност е събрала самочувствие по пътя си дотук, но стъпването на корта във финал от шлема е непозната територия за нея.

Гарбине Мугуруса има самочувствието на победител

Гарбине Мугуруса вече има зад гърба си по една титла от Ролан Гарос и Уимбълдън, но през последните две години испанката не може да се похвали с кой знае какви постижения, така че настоящата надпревара може да се окаже ново начало за нейната кариера. Определено, Мугуруса имаше нужда от натрупване на увереност, като впечатление прави, че в първите си два мача в турнира тя трябваше да играе три сета, докато в останалите си четири срещи последователно отстрани в по два сета Свитолина, Бертенс, Павлюченкова и Халеп.

Букмейкърите накланят везните към испанката

Букмейкърите се обединяват около идеята, че Мугуруса изглежда по-вероятен победител в срещата, като коефицеинтът за нейн успех се оценява на 1.57, докато шансовете на София Кенин възлизат на 2.50. Ако пък испанката успее отново да прекърши съперника в два сета, то ставката скача до 2.37. Внимание заслужава и коефицеинтът за нейна победа в три сета - 4.00. Ако пък имате колебания за крайния победител, то може да се насочите към залог за тайбрек в мача. Шнаосвете да има поне един тайбрек в целия мач се оценяват на 3.40.

 

Вземете до 100лв бонус за залози от tennis.bg през този линк


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преди дамския финал: Кенин срещу Мугуруса - анализ, коефициeнти и очаквания Tennis.bg

Коментари





Следвайте ни в Facebook