Предизвикателството на ATP: Колко добре Григор Димитров познава кариерата си? (видео)

от в 21:20 на 10.02.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров се утвърди като неизменна част от елита на световния мъжки тенис през последните години, като достатъчно показателен за неговото постоянство е фактът, че той е играчът с най-дълга серия от поредни участия на турнири от Големия шлем сред активните състезатели. Българинът е част от професионалния тенис вече в продължение на цели 15 години, поради което от АТР решиха да го предизвикат, задавайки му въпроси относно събития, свързани с неговата кариера.

Нашето момче определено впечатли с резултата си, след като отговори вярно на 11 от 12 въпроса. Единствената грешка, която допусна Димитров, бе годината, в която е завоювал най-много АТР трофеи, тъй като той предположи 2014-а, но верният отговор е 2017-а.

Родният ни представител не срещна никакви трудности с въпросите относно върховото си класиране в ранглистата до момента - №3, както и своята първа АТР победа - над Томаш Бердих в Ротердам през 2009-а.

Димитров се замисли на въпроса кой е първият представител на топ 5, когото е победил, но въпреки това даде отново верен отговор - Новак Джокович. "Мислех си за точно този мач, но не знам защо ми отне толкова време да посоча него" - каза с усмивка най-добрият ни тенисист.

Хасковлията демонстрира отлични знания и по отношение на дебютния си Мастърс 1000 трофей, посочвайки точното място и годината, когато това се случи, след което дори успя да изброи последователно тенисистите, над които надделя по пътя към триумфа.

Бившият №3 в света се колебаеше кой е играчът, срещу когото се е изправял най-много пъти, ала в крайна сметка отново не допусна грешка, посочвайки Рафаел Надал. "Не обичам да играя срещу Рафа. Мисля, че заради това той ме е побеждавал 13 пъти, а аз него само веднъж", сподели още Гришо, който впоследствие не изпита затруднения в това да посочи през коя година спечели титли на три различни настилки, както и кога триумфира на АТР Финалите.

 Последваха въпроси, свързани с пресконференцията му, посетена от Новак Джокович, както и музикалната група "Backhand Boys", която оформиха заедно с Роджър Федерер и Томи Хаас.

Цялото видео с всички въпроси и отговорите към тях имате възможност да изгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Предизвикателството на ATP: Колко добре Григор Димитров познава кариерата си? (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook