Представяне достойно за номер 1: Джокович разгроми Монфис и е на 1/8-финал в Мадрид

от в 20:58 на 03.05.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович изпитваше сериозни трудности при завръщането си на корта, след като не се беше състезавал през последния месец и половина. Сърбинът стартира клей сезона с изненадващо поражение на старта в Монте Карло, а през миналата седмица трябваше да прави серия от обрати, за да стигне до финала в Белград, където нямаше никакви останали сили и закономерно загуби от Андрей Рубльов.

Световният номер едно обаче ясно заяви как се чувства по-добре с всеки изминал ден и днес отправи сериозна закана към своите опоненти. 20-кратният шампион от Шлема дебютира по впечатляващ начин на Мастърса в Мадрид, отпускайки едва пет гейма на Гаел Монфис и по този начин записа своята 18-та победа от също толкова мачове с французина - 6:3 6:2. Успехът пък класира водача в схемата за осминафиналите на надпреварата, където го очаква сблъсък с един измежду Денис Шаповалов и Анди Мъри.

Джокович отново имаше проблеми в началните минути на двубоя си, като допусна сериозно количество двойни грешки и трябваше да отразява общо три точки за пробив. Все пак топ поставеният беше безпогрешен във важните моменти, докато Монфис стоеше много зад основната линия и разчиташе на неточности от ракетата на съперника. Това се оказа сериозен тактически дефицит за "Ла Монф" защото скоро сърбинът намери своите удари и диктуваше с лекота играта от основната линия, което го вкара в серия от пет поредни спечелени гейма и първата част отиде скоропостижно в актива на трикратния носител на трофея.

Вторият сет се разви още по-безметежно за световния номер едно, който проби опонента си на нула и действаше с все по-голяма лекота. Непоставеният тенисист пък вземаше множество грешни решения и се опитваше да пласира уинъри в най-неподходящите моменти, а накрая парижанинът просто се предаде и загуби подаването си за втори път, с което интригата напълно изчезна и Новак Джокович можеше да ликува с най-убедителната си победа от началото на сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Представяне достойно за номер 1: Джокович разгроми Монфис и е на 1/8-финал в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madrid open | гаел монфис | мадрид | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook