Премиерът на Австралия: Джокович се връща у дома, ако не представи нужния документ

от в 14:13 на 05.01.2022
Диана Андреева

През вчерашния ден стана ясно, че Новак Джокович ще отпътува за Австралия и ще участва на дебютния турнир от Шлема за сезона, със специално разрешение от отговорните медицински лица в щата Виктория. По информация, която сърбинът сподели със своите фенове в Instagram, допускането му до континенга е факт, защото здравословното му състояние позволява той да бъде сред играчите изключения и да не си поставя ваксита против COVID-19.

Новината пък предизвика недотам положителни реакции на някои колеги на сърбина, но пък други застанаха на "негова страна", а сред тях е и първата ракета на България Григор Димитров. Тенис Австралия и местното правителство излязоха с официално становище по създалата се ситуация и отрекоха всички обвинения за субективна преценка на медицинските лица, но днес министър председателят на Австралия Скот Морисън заплаши световният номер едно, че ако документите му не са изрядни, то ще се наложи да се върне обратно в дома си. Ето и точните му думи по въпроса:

"Чакаме да представи документите и доказателство, което да ги подкрепи. Ако то не е основателно, тогава той няма да бъде третиран по-различно от всички останали граждани и ще бъде качен на обратно самолет. Няма да има специални правила за Новак Джокович или когото и да е друг." - завърши той.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Премиерът на Австралия: Джокович се връща у дома, ако не представи нужния документ Диана Андреева
Теми:  
Tennis Australia | Австралия | джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook