При дебюта си в професионалния тенис: Колежанин шокира Кокинакис на старта в Атланта

от в 10:16 на 27.07.2022
Калоян Соколов

Настоящият сезон е изпълнен с множество изненадващи резултати, какъвто например беше титлата на Тим ван Райтховен в Хертогенбош, след като нидерланедецът никога досега не беше попадал в основната схема на ATP състезание по това време и се намираше извън топ 200 на световната ранглиста. Подобно нещо се случи и с Раян Пенистън, който се възползва от поканите на организаторите, за да достигне последователно четвъртфиналите в Куинс и Ийстбърн. Тези играчи обаче все пак имат солиден стаж в професионалния тенис, което по никакъв начин не може да се каже за героя на отминалата нощ, а именно Андрес Мартин.

21-годишният състезател в момента учи в Института по технологии в Джорджия и до момента се беше изявявал единствено на ниво колежански тенис. Мартин можеше да се похвали само с два изиграни турнира от сериите "Фючърс" през цялата си кариера и никой не очакваше местното момче да сътвори някаква особена изненада на старта в Атланта, където го очакваше двубой с шампиона от Аделаида - Танаси Кокинакис.

Световният номер 736 обаче по никакъв начин не се притесни от дебюта си на голямата сцена и надигра именития си съперник по всички показатели, за да триумфира с 6:3 6:2 и така да си осигури сблъсък с Адриан Манарино в следващия кръг на надпреварата.

Австралиецът отбелязваше множество директни точки от сервис и младокът нямаше никакви шансове на посрещане в самото начало. Всичко се промени в петия гейм, когато фаворитът пресили поредица от форхенди, което позволи на Мартин да пробие и скоро първата част отиде в неговата сметка.

Кокинакис отново беше безупречен при откриващите си две подавания във втората част, ала впоследствие влезе в изключително негативна серия, докато участващият с "уайлд кард" тенисист не показваше никакви признаци на нервност и затвори мача в своя полза, печелейки последните пет гейма в него.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
При дебюта си в професионалния тенис: Колежанин шокира Кокинакис на старта в Атланта Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрес мартин | атланта | Обзори | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook