Приказка с щастлив край: Непоколебима Джорджи вдигна най-голямата титла в кариерата си!

от в 21:45 на 15.08.2021
Мирела Николова

Световната №71 Камила Джорджи е новата шампионка на надпреварата от категория WTA 1000 в Монреал! Италианката демонстрира невероятна форма в хода на целия турнир и заслужено триумфира след двусетов успех във финала над четвъртата поставена в схемата Каролина Плишкова с 6:3 7:5. По този начин Джорджи се поздрави с трети трофей в своята професионална кариера, който ѝ гарантира изкачване с цели 37 позиции в ранглистата и от понеделник тя ще заема 34-тото място в световната класация.

Двубоят стартира равностойно, като първата, която бе изправена пред загуба на подаването си, бе чехкинята. В третия гейм тя допусна спад в представянето си от сервис линията, което ѝ навлече известна доза неприятности, ала веднага успя да се мобилизира и да отрази двете възможности за пробив. Проблемите за Плишкова на начален удар продължиха и в Тилдъновия гейм тя отново бе притисната до стената, като този път благодарение на смелата си игра от дъното на корта Джорджи съумя да реализира брейк. Серията на италианката не спря дотук, тъй като и в последвалото подаване на опонентката си Камила материализира единия от брейкболите си и така откри сметката си в общия резултат.

Във втория сет Плишкова отново бе тази, която изпитваше повече затруднения в сервис геймовете си. Световната №71 успя да се възползва от колебливите изяви на съперничката си и осъществи пробив, но незабавно след това на свой ред допусна брейк и скоро паритетът бе възвърнат - 3:3. Резултатът остана равен до самия край на частта и точно когато изглеждаше, че ще станем свидетели на тайбрек, поставената под номер 4 се поддаде на напрежението и инкасира брейк в последния възможен момент, който означаваше първа WTA 1000 титла за Камила Джорджи! 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказка с щастлив край: Непоколебима Джорджи вдигна най-голямата титла в кариерата си! Мирела Николова
Теми:  
wta | камила джорджи | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook