Приказката на 16-годишната Фрухвиртова продължава: Повали бивша 1/2-финалистка от АО

от в 20:58 на 25.03.2022
Калоян Соколов

Целият тенис свят говори за сестри Фрухвиртови, а това е напълно заслужено. Първо 14-годишната Бренда стартира годината по невероятен начин, след като спечели две титли на ниво ITF. Впоследствие по-младата сестра преодоля квалификациите на WTA събитието в Гуадалахара и наглед показваше амбиции да е водещата фигура на корта в своето семейство, само че Линда веднага напомни за безспорния си потенциали през миналата седмица и също спечели трофей, а сега е в третия кръг на надпреварата от WTA 1000 категория в Маями.

Чехкинята нашумя през миналата година, когато се превърна в първата тенисистка родена през 2005-а, която печели ITF турнир, и самият Патрик Муратоглу я определи за бъдещето на женския тенис. Тийнейджърката пък досега напълно оправда гласуваното ѝ доверие от френския специалист. Тя се включи в състезанието с помощта на "уайлд кард" от организаторите, което се оказа отлично решение от страна на организаторите, защото младата състезателка днес записа втората си победа в основната схема, надигравайки Елизе Мертенс със 7:5 2:6 6:2.

Срещата стартира с бърза размяна на пробиви, само че впоследствие бившата полуфиналистка от Шлема пое контрол над събитията на корта и имаше цели три поредни точки за пробив, но не се възползва от възможността и 16-годишната тенисистка обърна нещата в своя полза, за да си осигури спечелването на откриващия сет.

Втората част започна с явно надмощие на белгийката, чийто опит бързо я накара да забрави досегашния негативен развой на мача и бързо съумя да обърне хода на събитията в своя полза. Фрухвиртова демонстрира признаци на нервност в тези минути минути и не показваше същата енергия от по-рано, поради което Мертенс бързо изгради солидна преднина, която задържа с лекота, и имахме паритет в общия резултат.

Наглед 20-ата поставена трябваше да има сериозно психологическо предимство в решителния сет, но станахме свидетели на коренно противоположна картина и чехкинята осъществи страхотна серия от пет последователни гейма, постигайки най-значимата победа в младата си кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката на 16-годишната Фрухвиртова продължава: Повали бивша 1/2-финалистка от АО Калоян Соколов
Теми:  
wta | елизе мертенс | линда фрухвиртова | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook