Приказката на Подороска продължава! Квалификантката на полуфинал в Париж

от в 15:41 на 06.10.2020
Калоян Соколов

Квалификантката Надя Подороска продължава да пише история на тазгодишния Ролан Гарос! Аржентинката се превърна в първата квалификантка, която се класира за тази фаза на турнира в историята. По този начин стана ясно, че ще имаме финалистка извън топ 50 на световната ранглиста, тъй като другият четвъртфинал ще противопостави Мартина Тревизан на Ига Швьонтек, като дори съществува възможност да видим битка между квалификантки на полуфиналите.

Днес Подороска изигра пореден страхотен мач и отстрани Елина Свитолина, която бе най-високоранкираната тенисистка останала в надпреварата. Южноамериканката никога не бе срещала тенисистка от топ 20, но това не й попречи и тя извоюва знаменит успех с 6:4 6:1.

Аржентинката пласира 30 уинъра срещу едва 8 на Свитолина в хода на двубоя, като украинката спечели само едно свое от общо 9 подавания за цялата среща. Първият сет протече напълно безметежно за квалификантката, която изглеждаше пределно устремена към постигане на осма поредна победа в надпреварата. Във втората част станахме свидетели на цели осем последователни пробива, докато Подороска най-сетне задържа сервиса си за 5:4 в своя полза. Свитолина спаси мачбол в следващия гейм след маратонско разиграване, но при втория такъв "Пепеляшката" на тазгодишното издание съумя да установи контрол над точката и завърши с прецизно насочен форхенд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката на Подороска продължава! Квалификантката на полуфинал в Париж Калоян Соколов
Теми:  
надя подороска | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook