Приказката на Весели: От пътен инцидент, през боледуване и победа над Джокович

от в 15:45 на 25.02.2022
Калоян Соколов

Вчера Иржи Весели постигна най-голямата победа в своята кариера, след като надигра Новак Джокович на четвъртфиналите в Дубай и така записа втория си успех от също толкова срещи с все още актуалния водач в световната ранглиста. Победата на чеха обаче означаваше, че сърбинът ще трябва да оваканти позицията си на лидер в класацията на ATP, отстъпвайки я на Даниил Медведев от идния понеделник.

Квалификантът пък признава, че сегашната победа над Джокович притежава много по-голяма стойност за него спрямо първата, а ето какво точно споделя 28-годишният тенисист по темата:

"Първата ми победа също дойде в много силен за Новак период. Тя се случи през 2016-а година, когато той все още не беше победен през сезона и се беше поздравил с титлите в Мелбърн, Индиън Уелс и Маями.

Всичко това сякаш дойде твърде рано за мен. Малко преди това се бях превърнал в най-младия тенисист сред първите 40, което беше гарнирано с много силни резултати при юношите. Тогава направих грешката да си повярвам твърде много, което беше огромна глупост и трябваше да разбера по трудния начин как все още съм далеч от равнището на най-добрите състезатели. Сегашният триумф може да ми бъде далеч по-полезен за в бъдеще" - разказва Весели.

Все пак чехът изглеждаше на добро място преди пандемията, тъй като завоюва дебютната си ATP титла от пет години насам. В този момент идва дълга пауза, а набраната инерция напълно изчезва. Нещата се влошават още повече при подновяването на тенис календара, защото Иржи заболява от коронавирус и симптомите не изчезват с месеци. Тенисистът тренира със затруднено дишане, постоянни болки в гърдите и чувства далеч по-сериозна от обичайното умора.

Тези обстоятелства принуждават Весели да си вземе известна пауза от спорта и пълното му завръщане се осъществява едва през средата на миналата година. Неволите обаче не спират да нахлуват скоростно в живота на левичаря, който малко след това преживява сериозна автомобилна катастрофа. Чехът се удря челно с висока скорост в едно дърво край пътя, но се разминава единствено с контузии в областта на врата и ето как талантливият играч най-после напомни за себе си през 2022-ра, като най-после здравословните проблеми са зад гърба му и можем да очакваме още приятни изненади от негова страна на корта.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката на Весели: От пътен инцидент, през боледуване и победа над Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | дубай | ирижи весели | истории и анализи | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook