Приказката приключи: Фрухвиртова напуска Маями с гордо вдигната глава

от в 08:37 на 29.03.2022
Калоян Соколов

Линда Фрухвиртова взе участие на WTA 1000 надпреварата в Маями с помощта на "уайлд кард" и показа, че заслужава напълно своето място в основната схема на турнира, след като записа три поредни успеха и достигна до осминафиналната фаза. Тази нощ обаче серията на младата тенисистка приключи, защото тя нямаше нужните аргументи да се противопостави на петата поставена Паула Бадоса и отстъпи с 2:6 3:6. Така испанката се класира за четвъртфиналите, където утре ще премери сили с местната представителка Джесика Пегула.

16-годишната тенисистка изглеждаше пределно мотивирана на старта, като спечели откриващото си подаване и впоследствие имаше шанс да поведе с пробив, но Бадоса показа характер и постепенно установи контрол върху срещата, спечелвайки пет поредни гейма. Чехкинята все пак съумя да вземе още веднъж сервиса си, само че нямаше сили за нещо повече и сетът отиде в актива на фаворитката.

Тийнейджърката отново тръгна ударно в следващата част, повеждайки с 2:0 и изглеждаше, че можем да станем свидетели на сериозна битка, ала световната номер шест отново отговори със силна серия и обърна нещата в своя полза до 5:2. Това пък изцяло пречупи съпротивата на Фрухвиртова и тя можеше гордо да приеме поражението, имайки предвид прекрасното си представяне в хода на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката приключи: Фрухвиртова напуска Маями с гордо вдигната глава Калоян Соколов
Теми:  
wta | джесика пегула | линда фрухвиртова | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook