Приказката за тинейджърката Радукану приключи с отказване на осминафиналите в Лондон!

от в 23:20 на 05.07.2021
Петър Томов

18-годишната Ема Радукану влезе в историята, като стана най-младата британка, класирала се на 1/8-финалите на Уимбълдън от началото на Откритата ера. Участващата с "уайлдкард" тенисистка, която стартира участието си на свещената трева в Ол Ингланд Клуб под №338 в света, се поздрави с две поредни победи над представителки на стотицата, при това без да загуби сет, но днес участието й на домашния мейджър приключи след загуба в два сета от втората ракета на Австралия Айла Томлянович. Въпреки че Радукану диктуваше темпото в по-голямата част от двубоя, нейната опонентка се възползва от дребни неточности в играта й и успя да се наложи с 6:4 3:0 преди травма да не позволи на тинейджърката да продължи участието си в срещата.

Срещата стартира равностойно и двете успяха да спечелят откриващите си подавания. Сервиращите тенисистки нямаха никакви затруднения през по-голямата част от двубоя и рядко се стигаше до възможност за пробив. Радукану достигна до два брейкбола в деветия гейм, но брилянтна защита от страна на Томлянович предотврати реализирането на пробив. Австралийката от своя страна достигна до възможност за пробив в последвалия гейм, която беше с цената и на сетбол, и след непредизвикана грешка на британката, първата част отиде на сметката 28-годишната Айла.

Ема изпитваше известен дискомфорт при движението си в началото на втората част и взе медицински таймаут при резултат 0:3, с един пробив пасив. За съжаление, травмата на Радукану се оказа сериозно препятствие пред нея и тя беше принудена да вземе решение да се откаже. На четвъртфиналната фаза, Томлянович ще се изправи срещу световната №1 и нейна сънародничка Ашли Барти.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката за тинейджърката Радукану приключи с отказване на осминафиналите в Лондон! Петър Томов
Теми:  
айла томлянович | ашли барти | ема радукану | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook