Притеснително: Тече разследване около предполагаемо уредени мачове на Уимбълдън

от в 14:40 на 13.07.2021
Калоян Соколов

Уреждането на мачове се е превърнало в постоянна величина и не се вижда как този "тумор" за спорта може да бъде отстранен, докато съществуват съотвените сайтове за залози, които дори спонсорират голяма част от най-важните събития. Подобни практики обаче по-скоро преобладават на по-ниските нива, защото там състезателите не могат да си докарат достатъчно добри печабли и гледат да забогатеят по лесния път.

Днес обаче пристигнаха шокиращи новини от Лондон, според които тече разследване за два от двубоите на Уимбълдън. Първата среща е с участието на германски тенисист, но съмненията са върху неговия опонент. По време на сблъсъка е направен петцифрен залог, който излиза печеливш, а от друг акаунт са правени редица успешни предвиждания свързани с броя на сервис геймовете в хода мача.

Вторият случай е от надпреварата по двойки, където един от тандемите разполага с комфортна преднина, но впоследствие допуска поражение и началото на обрата напълно съвпада като тайминг с друг залог на висока стойност, чийто подател също се сдобива с огромен приход към банковата си сметка.

Междуноардната агенция по почтеността в тениса вече се е заела с казусите, само че няма как да разкрие повече, докато няма пълна яснота за случлото се на изминалия турнир от Големия Шлем, така че за нас остава само да следим развитието на ситуацията.

Източник: Ubitennis.net

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Притеснително: Тече разследване около предполагаемо уредени мачове на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook