Признаци на пробуждане: Остапенко с изразителна победа над бивша номер едно в Аделаида!

от в 16:59 на 03.01.2023
Мартин Петков

Днешният състезателен ден в Аделаида изобилстваше на първокласен тенис, след като мъжкия турнир зрители имаха възможността да се насладят на имена като Новак Джокович, Анди Мъри, Даниил Медведев и Яник Синер, докато за завършек на тази толкова впечатляваща програма за състезание от категория 250 на корта предстоеше да излязат някогашните представителки на световния топ 10 Йелена Остапенко и Каролина Плишкова. Очакванията към срещата бяха за това да станем свидетели на поредното зрелище в австралийския град, ала намеренията на бившата шампионка от Ролан Гарос далеч не се припокриваха с прогнозите и тя отвя чехкинята за едва 66 минути игра - 6:1 6:3. По този начин световната номер 18 продължава към втория етап на надпреварата и я очаква среща с наглед непредсказуемата Ирина-Камелия Бегу.

В началото на двубоя латвийката изпитваше затруднения на собствено подаване, като допусна да се стигне до дюс при първите си две заставания на линията за сервис. Въпреки това, то Остапенко остана безпогрешна в ключовите ситуации и много скоро превключи на горната предавка, като се превърна в своеобразна "машина" за печеливши удари и посредством серия от пет поредни гейма на сметката си, към нея причисли и откриващия сет.

На старта на втората част бившата номер едно отново се завърна към представянето си от първите минути на сблъсъка, когато се радваше на най-доброто си сервиране и беше безкомпромисна в своите мигове на подаване. С достигането на средата на сета обаче Плишкова на практика изгуби почва под краката си и грешките, подредени от припряност, следваха неспирно, при което световната номер 18 реализира два последователни пробива и сложи точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Признаци на пробуждане: Остапенко с изразителна победа над бивша номер едно в Аделаида! Мартин Петков
Теми:  
wta | Аделаида | йелена остапенко | каролина плишкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook