Програма: Григор Димитров отново на корта в четвъртък срещу световния №46

от в 14:31 на 31.05.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров пренесе страхотната си игра от турнира в Женева през миналата седмица и на Откритото първенство на Франция, където вчера постигна повече от убедителна победа над казахстанския квалификант Тимофей Скатов, губейки едва 5 гейма. През утрешния ден пък българинът предстои да излезе на корта в опит да се класира за третия кръг на надпреварата, като негов опонент ще бъде световният №46 Емил Руусувуори.

Червената настилка далеч не е сред любимите за финландския представител, който има отрицателен баланс в срещите си на клей както в АТР Тура, така и в турнирите от сериите Чаланджър. Въпреки това обаче той може да се похвали с достигането си до 1/4-финалната фаза на Мастърс надпреварата в Маями през март, което го изведе и до върховата за него 37-а позиция в световната ранглиста.

Предстоящият сблъсък ще бъде едва първи в историята на съперничеството между Димитров и Руусувуори, чийто двубой е поставен втори в програмата на корт номер 7 в Париж. Това означава, че началото му се очаква да бъде поставено не преди 13:30 часа българско време, а вие отново ще имате възможност да наблюдавате пряко изявите на хасковлията на някой от обичайните линкове в Tennis.bg.

Корт №7 (начало 12:00 часа):

1. Диана Шнайдер - Беатриз Хадад Мая

2. Григор Димитров - Емил Руусувуори 

3. Маркос Гирон - Иржи Лехечка

4. Лорън Дейвис - Леся Цуренко

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма: Григор Димитров отново на корта в четвъртък срещу световния №46 Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | програма | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook