Програма: Григор срещу един от най-непредсказуемите играчи в търсене на нов 1/2-финал

от в 19:06 на 23.02.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остави страхотни впечатления с играта си през миналата седмица по време на АТР 500 надпреварата в Ротердам, където достигна до полуфиналната фаза, отстъпвайки на бъдещия шампион Даниил Медведев на крачка от двубоя за титлата. Първата ни ракета обаче реши да не си взима почивка и директно се отправи към Марсилия, където пренесе страхотната си игра и през днешния ден откри победоносно участието си с категоричен успех над нидерландеца Хийс Броуер. 

Още утре родният ни представител ще трябва отново да излезе на корта във френския град, тъй като му предстои четвъртфинален сблъсък срещу винаги непредсказуемия Александър Бублик, който в момента се намира под №50 в световната ранглиста. Напоследък обаче резултатите на някогашния №30 са далеч от задоволителни, защото допреди тази седмица казахстанецът не бе постигнал нито една победа от началото на сезона. 

До момента Димитров и Бублик имат общо четири мача помежду си, като по-нискоранкираният тенисист е спечелил първите им две срещи, а впоследствие бившият номер три изравнява общия им баланс с победи на Мастърсите в Синсинати и Индиън Уелс. Предстоящият сблъсък помежду им ще се състои в петък, като е поставен под номер три в програмата на централния корт и се очаква да стартира не преди 17:00 часа българско време.

Централен корт (начало 13:30 часа):

1. Роман Арнеодо/Сам Вайсборн – Никола Маю/Фабрис Мартен

2. Хуберт Хуркач – Микаел Имер

3. Григор Димитров – Александър Бублик

4. Стан Вавринка – Артур Фис

5. Бенжамен Бонзи – Александър Ришар или Алекс Де Минор

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма: Григор срещу един от най-непредсказуемите играчи в търсене на нов 1/2-финал Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | марсилия | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook