Програма за четвъртък: Григор Димитров отново в игра на централния корт в Ротердам

от в 21:14 на 15.02.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров не спира да впечатлява с изявите си през настоящия сезон и по-рано днес си завоюва място на своя първи четвъртфинал за годината. След като в откриващия си двубой в Ротердам най-добрият ни тенисист надделя без затруднения над Аслан Карацев, то през днешния ден българинът преодоля съпротивата и на световния №10 Хуберт Хуркач в два последователни тайбрека, за да се класира за четвъртфиналната фаза на състезанието на сингъл.

В четвъртък следобед обаче Димитров отново ще излезе на корта в зала "Ахой", но този път в търсене на място в полуфиналите на турнира при тандемите. Там нашият сънародник си партнира с един от най-изявените специалисти при каретата, а именно бившия №1 Никола Маю, който също така може да се похвали със спечелването на всеки един от четирите турнира от Шлема. 

Въпреки че българинът и французинът за първи път обединиха сили във вторник, то двамата съумяха да поднесат своеобразна изненада, надделявайки над сочените за фаворити Джон Пиърс и Андрес Мийс. Утре Димитров и Маю отново ще бъдат в действие в нидерландския град, а техни съперници ще бъдат германците Кевин Кравиц и Тим Пюц. Сблъсъкът помежду им е поставен под номер четири в програмата на централния корт и се очаква да стартира не преди 17:00 часа българско време.

Централен корт (начало 12:00 часа):

1. Грегоар Барер - Феликс Оже-Алиасим

2. Даниил Медведев - Ботик ван де Зандсхулп

3. Максим Креси - Алекс Де Минор или Андрей Рубльов

4. Григор Димитров/Никола Маю - Кевин Кравиц/Тим Пюц

5. Стефанос Циципас - Яник Синер (не преди 20:30 часа)

6. Холгер Руне - Гийс Брауер

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за четвъртък: Григор Димитров отново в игра на централния корт в Ротердам Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Двойки | програма | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook