Програма за понеделник: Джокович открива срещу Циципас, Медведев започва срещу Рубльов

от в 18:32 на 13.11.2022
Мирела Николова

Nitto ATP Finals е традиционно последният за сезона турнир, в който участват най-добрите осем тенисисти за изминалата година. Началото на тазгодишното издание вече бе поставено с първите двубои от Зелената група в неделя, а в първия ден от новата седмица е време на корта в Торино да излязат и състезателите, които попаднаха в Червената група.

Първият мач на сингъл за деня ще противопостави двама руснаци Даниил Медведев и Андрей Рубльов, които ще се изправят един срещу друг за шести път. В досегашните им сблъсъци предимството е на страната на бившия №1, който води с 4:1 победи, но при последната им среща - на Мастърса в Синсинати през 2021-ва, успехът е на страната на Рубльов.

В двубоя от вечерната сесия поединично пък ще видим петкратния шампион в надпреварата Новак Джокович, който ще открие тазгодишното си участие с мач срещу носителя на титлата от 2019-а Стефанос Циципас. До този момент те имат общо 11 срещи, като в 9 от тях сърбинът е излизал като победител. Нещо повече - именно 21-кратният шампион от Шлема е спечелил всеки от последните им 8 мача, последният от които се състоя преди седмица в полуфиналите на Мастърса в Париж.

Шоуто днес обаче не се изчерпва само със сблъсъците на сингъл, тъй като в една от срещите на двойки ще можем да наблюдаваме звездното австралийско дуо Ник Кирьос и Танаси Кокинакис, които благодарение на триумфа си на Аустрелиън Оупън си спечелиха правото да дебютират във Финалния Мастърс за годината. Те ще излязат в първия мач за деня срещу топ поставените в схемата Уесли Колхоф и Нил Скупски, а ето и как изглежда пълният график за днешния състезателен ден.

Програма за Ден 2 в Торино:

Дневна сесия (начало 12:30 часа):

1. Уесли Колхоф/Нил Скупски - Ник Кирьос/Танаси Кокинакис

2. Даниил Медведев - Андрей Рубльов (не преди 15:00 часа)

Вечерна сесия (начало 19:30 часа):

3. Никола Мектич/Мате Павич - Иван Додиг/Остин Крайчек

4. Стефанос Циципас - Новак Джокович (не преди 22:00 часа)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за понеделник: Джокович открива срещу Циципас, Медведев започва срещу Рубльов Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | андрей рубльов | даниил медведев | Ник Кирьос | новак джокович | програма | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook