Програма за сряда: Григор Димитров отново на корта срещу едно от откритията на сезона

от в 17:18 на 11.04.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров постави победоносно начало на сезона си на червено, след като по-рано през днешния ден успя да преодолее в три сета съпротивата на младата надежда на американския мъжки тенис Бен Шелтън. Така българинът се класира за втория етап на Мастърс надпреварата в Монте Карло, като още утре му предстои пряк двубой срещу световния №42 Иржи Лехечка.

Най-значимото постижение в кариерата на чешкия представител несъмнено е участието му в четвъртфиналната фаза на Аустрелиън Оупън в началото на тази година, а най-високото му класиране в световната ранглиста е №37, постигнато именно след подвига му в Мелбърн. Резултатите му на клей обаче далеч не са толкова забележителни с оглед на факта, че чехът е постигал едва 7 успеха в общо 15 изиграни срещи.

До този момент Димитров и Лехечка са се изправяли един срещу друг общо два пъти, като са си разменили по една победа - на миналогодишния Аустрелиън Оупън българинът успява да надделее в четири сета, а в края на годината световният №42 взима реванш в Стокхолм.

Предстоящият сблъсък между двамата ще се състои в сряда следобед и е поставен под номер две в програмата на "Корта на принцовете", поради което се очаква да стартира не преди 13:30 часа българско време, като вие отново ще имате възможност да го наблюдавате пряко на обичайните линкове в Tennis.bg.

Court Des Princes (начало 12:00 часа):

1. Роберто Баутиста Агут - Александър Зверев

2. Григор Димитров - Иржи Лехечка

3. Тейлър Фриц - Стан Вавринка

4. Франсиско Серундоло - Матео Беретини

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за сряда: Григор Димитров отново на корта срещу едно от откритията на сезона Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монте карло | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook