Програма за сряда: Григор излиза срещу Фонини в търсене на нов успех в Париж

от в 21:47 на 01.11.2022
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остави отлични впечатления с изявите си през миналата седмица във Виена, като успя да пренесе страхотната си игра и на Мастърса в Париж, където на старта преодоля съпротивата на световния №35 Ботик ван де Зандсхулп след два оспорвани сета, завършили с тайбрек в полза на нашия сънародник. Така родният ни представител запази съвършената си успеваемост в мачове от първи кръг във френската столица и се класира за следващия етап на надпреварата, където го очаква сблъсък с Фабио Фонини.

Италианецът е бивш №9 в света, като същевременно може да се похвали с титла на турнира от "Мастърс 1000" сериите в Рим през 2019-а. Понастоящем обаче италианецът се намира далеч от най-добрите си времена и е ранкиран под №59 в световната ранглиста, като през настоящия сезон дори не е успявал да запише две последователни победи на твърди кортове.

До този момент Димитров и Фонини са се изправяли един срещу друг шест пъти, като предимството в преките им сблъсъци е в полза на българина, който води с 4:2 победи. Предстоящият двубой помежду им е поставен под номер три в програмата на втория по големина корт в Париж, като ще стартира след края на срещата между Феликс Оже-Алиасим и Микаел Имер. Очакваното начало на мача е не пред 15:00 часа българско време, а вие отново ще можете да го наблюдавате пряко на някой от традиционните линкове в Tennis.bg.

Корт 1 (начало 12:00 часа):

1. Джак Дрейпър - Франсис Тиафо

2. Микаел Имер - Феликс Оже-Алиасим

3. Григор Димитров - Фабио Фонини

4. Хуберт Хуркач - Холгер Руне/Стан Вавринка

5. Пабло Кареньо Буста - Денис Шаповалов/Франсиско Серундоло

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за сряда: Григор излиза срещу Фонини в търсене на нов успех в Париж Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | париж-берси 2022 | програма | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook