Програма за събота: Григор Димитров в преследване на първи финал от 5 години насам

от в 17:38 на 17.02.2023
Мирела Николова

Ракета №1 на България при мъжете Григор Димитров не спира да впечатлява с играта си през настоящата седмица и днес той постигна своята трета победа в надпреварата от категория АТР 500 в Ротердам, за да си осигури място сред най-добрите четирима в турнира. В откриващите два кръга нашият сънародник наложи волята си последователно над Аслан Карацев и Хуберт Хуркач, след което в четвъртфиналната фаза надделя над световния №25 Алекс Де Минор в изключително драматичен сблъсък, в който спаси два мачбола в решителния тайбрек на третия сет, преди да се поздрави с крайната победа.

Този толкова труден успех на родния ни представител му гарантира участие в полуфиналите на състезанието в нидерландския град, където му предстои да се изправи срещу Даниил Медведев, който днес надви световния №8 и миналогодишен шампион Феликс Оже-Алиасим. Димитров изостава в досегашните шест срещи срещу руснака, като е спечелил само две от тях, които се състояха на Мастърса в Индиън Уелс през 2021-ва и на турнира в Куинс през 2017-а.

Най-добрият ни състезател ще търси място в първи АТР финал от 5 години насам, като последното му участие в заключителен двубой датира от 2018 година, когато именно в Ротердам българинът отстъпи на Роджър Федерер в битката за трофея. Утрешният мач с участието на хасковлията е втори в програмата на централния корт в зала "Ахой", което означава, че началото му ще бъде поставено не преди 16:00 часа българско време, като вие ще разполагате с възможност да наблюдавате на живо срещата на обичайните линкове в Tennis.bg.

Централен корт (начало 14:00 часа):

1. Кевин Кравиц/Тим Пюц - Рохан Бопана/Матю Ебдън

2. Григор Димитров - Даниил Медведев (не преди 16:00 часа)

3. Яник Синер или Стан Вавринка - Гийс Броуер или Талон Грийкспор (не преди 20:30 часа)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за събота: Григор Димитров в преследване на първи финал от 5 години насам Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | даниил медведев | програма | ротердам | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook