Програма за вторник: Шиникова започва на Уимбълдън, Томова и Лазаров също в игра

от в 00:06 на 21.06.2022
Мирела Николова

Днешният ден ще бъде изпълнен с българско участие, тъй като предстои да видим в игра трима наши представители. След като през вчерашния ден Димитър Кузманов постави победоносно начало за нашите сънародници на Уимбълдън, поздравявайки се с двусетов успех, днес неговите стъпки ще опита да последва и Изабелла Шиникова. Освен нея обаче ще можем да проследим изявите и на други двама българи в лицето на Виктория Томова и Александър Лазаров, които ще се изявяват съответно на WTA 500 турнира в Ийстбърн и на Чаланджъра в Оейраш.

При последните си две участия в пресявките на Уимбълдън Изабелла Шиникова достига до втория квалификационен кръг, като днес тя ще опита да постигне трети успех в британската столица и първи на трева през настоящия сезон. Нейна съперничка ще бъде 21-годишната Симона Валтер, която е сред най-обещаващите млади тенисистки на Швейцария и може да се похвали с 5 ITF трофея. Предстоящият сблъсък между двете е втори в програмата на корт 3 и се очаква да стартира не преди 14:30 часа българско време. 

Виктория Томова намери директно място в основната схема на Откритото първенство на Великобритания и реши да използва настоящата седмица, за да натрупа допълнителна игрова практика преди началото на надпреварата. Въпреки че българката допусна поражение в квалификациите на силния турнир от категория WTA 500 в Ийстбърн, късметът все пак ѝ се усмихна и тя влезе в основната схема, заемайки мястото на третата поставена Онс Жабер. Така за нашето момиче предстои среща с Шелби Роджърс, като очакваното начало на мача е около 14:30 часа.

По същото време се очаква да стартира и двубоят на Александър Лазаров, който записа две последователни победи в квалификациите на Чаланджъра в Оейраш и днес ще търси първи успех в същинската част на турнира, където негов противник ще бъде Николас Санчес Искиердо.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за вторник: Шиникова започва на Уимбълдън, Томова и Лазаров също в игра Мирела Николова
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | виктория томова | изабелла шиникова | ийстбърн | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook