Програмата в Монте Карло: Четирима представители на топ 10 в спор за място на финала

от в 03:09 на 15.04.2023
Мартин Петков

Първата голяма надпревара за сезона на клей, която по традиция е Мастърс 1000 турнирът в Монте Карло, досега ни дари с немалко изненадващо резултати и след шокиращото поражение на Новак Джокович от Лоренцо Музети във фазата на осминафиналите, то сензационните резултатите продължиха с пълна сила и шампионът от последните две издания на състезанието - Стефанос Циципас, също отпадна. Серията от 12 поредни победи на гърка в Княжеството намери своя край вчера, след като обратно на всички очаквания, Тейлър Фриц го повали с убедителното 6:2 6:4, като съумя да го детронира по пътя му към трети последователен трофей в турнира и направи битката за отличието по-непредвидима от всякога.

Във финалната четворка място още освен американеца намериха Андрей Рубльов и двама от най-видните представители на следващата генерация в тениса - Яник Синер и Холгер Руне. Сред последните четирима единствената двама с Мастърс 1000 титла във визитките си са Фриц и 19-годишния датчанин, докато световните номер 6 и 8 продължават все още да преследват дебютните си трофеи от подобен калибър.

Рубльов освен всичко е и бивш подгласник в Княжеството, като след неубедителните си резултати в Индиън Уелс и в Маями, изглежда повече от решен да направи следващата крачка в своята кариера, ала за целта ще трябва да надиграе Тейлър Фриц в откриващия програмата на сингъл двубой през днешния ден, който ще започне не преди 14:30 часа българско време, за да си осигури място в сблъсъка за отличието. В досегашното им съперничество пък руснакът далеч не може да се похвали с особен успех, след като макар и да печели при първата им среща в Тура, то впоследствие световният номер 10 го побеждава последователно на четири пъти и въпреки неяснотата дали е добър на клей, за която сам заговори по свой адрес, то безспорно има нужните дивиденти, за да направи съревнованието им повече от оспорвано.

Непосредствено след тях пък на корта в Монако ще излязат младите надежди на тениса Синер и Руне, които вече назад във времето загатнаха за заложбите си за игра на землената настилка и всеки от тях може да се похвали с по едно достигане на четвъртфиналната фаза на Ролан Гарос. Единственият им досегашен сблъсък пък датира от миналогодишния Sofia Open, когато в спор за място на финала тийнейджърът детронира двукратния шампион в родната ни столица и взе ранен превес в съперничеството им. Въпреки всичко, то Руне макар и да има вече в колекцията си трофей от подобна величина, Синер, който на два пъти допуска поражения във финалите на Мастърс 1000 надпреварите, е повече от устремен към това най-после да завоюва дебютния си трофей от тази категория, с което "мачът на бъдещето" обещава да бъде повече от вълнуващ.

Програмата за събота в Монте Карло:

Court Rainier III (начало 12:30 часа):

1. Кевин Кравиц/Тим Пюц - Ромейн Арнеодо/Сам Вайсборн

2. Андрей Рубльов - Тейлър Фриц (не преди 14:30 часа)

3. Яник Синер - Холгер Руне (не преди 16:30 часа)

4. Фабрис Мартен/Андреас Мийс - Иван Додиг/Остин Крайчек


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Монте Карло: Четирима представители на топ 10 в спор за място на финала Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | монте карло | програма | тейлър фриц | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook