Програмата в Рим: Джокович и Руне в мача на деня; Швьонтек излиза срещу Рибакина

от в 00:26 на 17.05.2023
Мирела Николова

Турнирът от сериите Мастърс 1000 все повече се доближава до своята развръзка, а с това сблъсъците започват да стават все по-непредвидими. През днешния ден предстои да бъде оформен и вторият полуфинал при дамите, като също така ще станат ясни и имената на първите двама полуфиналисти в мъжката надпревара.

Програмата ще бъде открита от двубоя между шесткратния шампион Новак Джокович и седмия поставен в схемата Холгер Руне, който по-рано през сезона достигна до финала на Мастърса в Монте Карло. Това ще бъде трети сблъсък помежду им, като до този момент двамата са си разменили по една победа. Успехът на световния №1 дойде на US Open 2021, когато датчанинът тепърва навлизаше в професионалния тенис, но в края на миналия сезон младокът взе сладък реванш, надигравайки сърбина в мача за титлата на Мастърса в Париж. 

Във втория четвъртфинал при мъжете пък един срещу друг ще се изправят Каспър Рууд и Франсиско Серундоло, които имат три изиграни срещи до този момент, а балансът е в полза на аржентинеца, имащ предимство от 2:1 победи. Двамата се срещнаха и по-рано през тази година на надпреварата в Барселона, като победител отново излезе световният №31.

За място в полуфиналите при жените сили ще премерят две бивши представителки на топ 10 в лицето на Паула Бадоса и Йелена Остапенко, а последни на корта в сряда ще видим световната №1 Ига Швьонтек и седмата в схемата Елена Рибакина. Полякинята и казахстанската представителка са се изправяли една срещу друга общо три пъти, два от които бяха по-рано през настоящия сезон и завършиха с победа за шампионката от Уимбълдън.

Програмата за сряда в Рим:

Централен корт (начало 14:00 часа):

1. Новак Джокович - Холгер Руне

2. Паула Бадоса - Йелена Остапенко (не преди 16:00 часа)

3. Каспър Рууд - Франсиско Серундоло (не преди 20:00 часа)

4. Ига Швьонтек - Елена Рибакина (не преди 21:30 часа)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Рим: Джокович и Руне в мача на деня; Швьонтек излиза срещу Рибакина Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | елена рибакина | ига швьонтек | новак джокович | паула бадоса | програма | рим | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook