Програмата за АО: Мъри в опит да постигне нов подвиг; стават ясни всички 1/8-финалисти

от в 15:57 на 20.01.2023
Мирела Николова

През днешния ден бяха запълнени всички места в осминафиналната фаза в горната част на схемата при мъжете и при жените, а утре предстои да станат ясни и последните състезатели, които ще се класират за фазата на най-добрите 16 в надпреварата.

Без никакво съмнение двубоят, който се очаква с най-голяма доза вълнение, е сблъсъкът между първата ни ракета Григор Димитров и деветкратния шампион в турнира Новак Джокович, които ще излязат един срещу друг за 11-и път. До този момент нашият сънародник е излизал като победител само веднъж в досегашните им десет срещи, като въпросният успех датира отпреди близо 10 години. Предстоящият мач между двамата ще открие вечерната сесия на най-големия корт в Мелбърн - Rod Laver Arena, а началото на срещата ще бъде поставено не преди 10:00 часа българско време.

Освен балканския сблъсък в събота ще имаме възможност да наблюдаваме отново в игра и петкратния финалист в Мелбърн Анди Мъри, който на старта надигра Матео Беретини в петсетов трилър, завършил с тайбрек в последния сет, а през вчерашния ден заедно с Танаси Кокинакис бе въвлечен във втория най-дълъг мач в историята на турнира, завършил след 4 часа сутринта. Голяма въпросителна остава дали британецът ще успее да се възстанови физически за предстоящата си среща с поставения под номер 24 Роберто Баутиста Агут, който е и единственият оцелял поставен в тази четвъртина на схемата.

Сред останалите тенисисти, които ще видим в действие, са Андрей Рубльов, Холгер Руне и Алекс де Минор, а при жените ще можем да се насладим на изявите на Белинда Бенчич, Камила Джорджи, Каролина Плишкова и Арина Сабаленка.

Програмата за Ден 6 в Мелбърн:

Rod Laver Arena (начало 02:00 часа):

1. Варвара Грачева - Каролина Плишкова

2. Камила Джорджи - Белинда Бенчич

3. Бенжамен Бонзи - Алекс де Минор

4. Григор Димитров - Новак Джокович (не преди 10:00 часа)

5. Магда Линет - Екатерина Александрова

Margaret Court Arena (начало 02:00 часа):

1. Нурия Парисас Диас - Дона Векич

2. Андрей Рубльов - Дан Еванс

3. Арина Сабаленка - Елизе Мертенс

4. Анди Мъри - Роберто Баутиста Агут (не преди 10:00 часа)

5. мач на двойки

John Cain Arena (начало 02:00 часа):

1. мач на двойки

2. Юго Умбер - Холгер Руне

3. мач на двойки

4. Алексей Попирин - Бен Шелтън

Пълната програма за деня можете да разгледате тук:

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за АО: Мъри в опит да постигне нов подвиг; стават ясни всички 1/8-финалисти Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Аустрелиън Оупън 2023 | белинда бенчич | григор димитров | камила джорджи | новак джокович | програма | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook