Програмата за АО: Суперсблъсъкът Циципас - Синер, четирима българи също в игра

от в 20:03 на 21.01.2023
Мирела Николова

В съботния ден бяха запълнени и последните места в осминафиналната фаза на тазгодишния Аустрелиън Оупън, но за съжаление, най-добрият ни тенисист при мъжете отпадна от надпреварата след загуба от деветкратния шампион Новак Джокович. Утре пък предстои да бъдат определени и първите четвъртфиналисти през този сезон, като без съмнение най-силно впечатление прави сблъсъкът между Стефанос Циципас и Яник Синер, които ще открият вечерната сесия на Rod Laver Arena.

Освен тях ще можем да проследим и двубоя между световния №11 Хуберт Хуркач и победилия в предходния етап Даниил Медведев - Себастиан Корда. Една срещу друга на корта ще излязат водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек и шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина, а сред останалите жени, които ще видим в действие, са Виктория Азаренка, Джесика Пегула и Коко Гоф.

В неделя ще имаме удоволствието да наблюдаваме и изявите на четирима от нашите петима сънародници, които ще представят страната ни на Аустрелиън Оупън за юноши и девойки. 15-годишната Йоана Константинова ще открие програмата на корт №5 в 02:00 часа с двубой срещу Рана Стойбер, а нейната връстничка в лицето на Росица Денчева се очаква да излезе на същия корт не преди 05:00 часа срещу Лука Удварди. 17-годишните Илиян Радулов и Адрияно Дженев, които са втори поставени в схемата на двойки, ще закрият програмата на корт №8 с мач срещу местните представители Александър Деспоя и Джереми Жанг, като срещата ще стартира не преди 08:00 часа българско време.

Програмата за Ден 7 в Мелбърн:

Rod Laver Arena (начало 02:00 часа):

1. мач на двойки

2. Ига Швьонтек - Елена Рибакина (не преди 03:30 часа)

3. Хуберт Хуркач - Себастиан Корда 

4. Стефанос Циципас - Яник Синер (не преди 10:00 часа)

5. Виктория Азаренка - Лин Жу

Margaret Court Arena (начало 02:00 часа):

1. мач на двойки

2. Йелена Остапенко - Коко Гоф (не преди 04:00 часа)

3. Иржи Лехечка - Феликс Оже-Алиасим (не преди 06:30 часа)

John Cain Arena (начало 02:00 часа):

1. мач на двойки

2. мач на двойки

3. Йошихито Нишиока - Карен Хачанов (не преди 05:30 часа)

4. Джесика Пегула - Барбора Крейчикова

Пълната програма за деня можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за АО: Суперсблъсъкът Циципас - Синер, четирима българи също в игра Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | Аустрелиън Оупън 2023 | елена рибакина | ига швьонтек | програма | себастиан корда | стефанос циципас | хуберт хуркач | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook